Mevcut şartlarda yüzyüze eğitim hukuka aykırı

Mevcut şartlarda yüzyüze eğitim hukuka aykırı

Eğitim-İş Sendikası’nda yönetimler 81 ilde valiliklere, üyeler çalıştıkları okullarda verdiği dilekçelerde pandemide öğretmenlerin aşılanması tamamlanmadan yüz yüze eğitim emrinin hukuka aykırı olduğunu belirtip yetkilileri göreve çağırdı

Pandemi sürecinde tüm öğretmenlerin aşılanması tamamlanıncaya kadar yüz yüze eğitime ara verilmesini öneren Eğitim-İş Sendikası konuya dair tepki ve eylemini tabana yaydı. 81 il’de valiliklere dilekçe ile başvuru yapılırken sendika üyesi öğretmenler de okullarına dilekçe vererek konuyu illerin hıfzıssıhha kurullarına taşıdı, yetkilileri göreve davet etti. Dilekçede öğretmenlerin aşılanması tamamlanmadan, gereken önlemler alınmadan verilen yüz yüze eğitim emrinin toplum sağlığı göz önüne alındığında hukuka aykırı olduğu belirtildi,

 

ANCAK YÜZDE 10’U

AŞILANABİLDİ

 

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, Bakanlığın;  yüz yüze eğitimin başlaması ile öğretmenlerin aşılamasının yapılacağını söylemesinin üzerine bir aydan fazla zaman geçtiğini ancak bu süre zarfında öğretmenlerin ancak yüzde 10’unun aşılanabilme fırsatı bulduğunu kaydetti. Aşılama tamamlanıncaya kadar yüz yüze eğitime ara verilmesi gerektiği vurgulanan dilekçede ayrıca şu görüşler yer aldı:

 

RİSK MİNİMİZE EDİLMELİ

 

Covid-19 nedeniyle birçok öğretmenimizin,  öğrencimizin ve vatandaşımızın sağlık sorunları yaşadıkları hatta vefatla sonuçlanan süreçlerin yaşandığı bilinmektedir. Eğitimin yüz yüze yapılması gerektiği açıktır fakat evrensel, anayasal, yasal ve sonucunda insani bir hak olan sağlık ve yaşam hakkını tehlikeye atacak uygulamaların sonlandırılması riskin minimize edilmesi gerekir. Yüz yüze eğitimin devamı için tüm eğitim çalışanlarının zaman kaybedilmeden aşılanması son derece önemlidir.

MEB TOPLUM SAĞLIĞINI

TEHLİKEYE ATTI

Ancak, gelinen noktada, eğitim emekçilerini aşılamadan yüz yüze eğitim kararı veren MEB, bu yolla hem eğitim emekçilerinin canını hiçe saymış, hem de öğrencilerin birbirlerine ve evlerine virüs taşıma ihtimalini görmezden gelerek toplum sağlığını tehlikeye atmıştır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.