Meva Anadolu’da işçilere çıkış verildi

Meva Anadolu’da işçilere çıkış verildi

Zeray İnşaat’ın Çayırova’daki projesi Meva Anadolu’da BMT Elektrik’e bağlı çalışan iki işçiye çıkış verildi. Biri geri alındı, diğerinin bekleyişi sürüyor

Zeray İnşaat tarafından Çayırova’nın Akse Mahallesi, Veysel Karani Caddesi üzerinde inşaatı süren Meva Anadolu projesinde iki işçinin işine son verildi. Edinilen bilgi ve iddialara göre taşeron firma BMT Elektrik’e bağlı çalışan işçiler, depoya teslim etmeleri gereken malzemeleri, depo kapalı olunca kapıya bıraktıkları gerekçesiyle işlerine son verildiği, barındıkları kamp yerini boşaltmaları istendi. İşçilerden Mevlüt Bağırmaz kendisiyle birlikte iki işçinin işine son verildiğinin tebliğ edildiğini, diğer arkadaşının daha sonra yine işbaşı yaparken kendisine yönelik tebliğin sürdüğünü belirtip, “Mesai bitiminde depoya gittik. Depocu tatile çıktığı için malzemeleri kapıya bıraktık. Bu gerekçeyle işimize son verildiği öne sürüldü. Bayram tatili sürecinde olduğumuz için resmi çıkış yapılamadı. Akşam saatine kadar da bulunduğum kamp yerini boşaltmam istendi. Mevcut, anlattığım konuyla ilgili video kaydımız da var” dedi.

Bağırmaz’ın durumu bildirmesi üzerine Türkiye İşçi Partisi Gebze İlçe Başkanı Nejla Dolaşık ve yönetim kurulu üyeleri ile DİSK’e bağlı sendika şubelerinden yöneticiler de inşaat alanına geldi. Mevlüt Bağırmaz’ın işyerindeki bekleyişi sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.