Metro’nun kaza sayısı  değil kaza biçimi önemli

Metro’nun kaza sayısı değil kaza biçimi önemli

“En çok otobüs kazasına bu firmanın ismi karışmaktadır ama biraz da gerçekçi olmak lazım. Sektörde her üç dört otobüsten biri, Metro Turizm adına faaliyet göstermektedir.

Yani oranlayacak olursak, karıştıkları kazalar araç toplamı sayısına doğru orantılıdır. Bu noktada dikkat çeken detay ise kazaların oluş biçimidir. Tartışılması gereken budur. Metro; daha fazla kar hırsıyla benzin ve motorin yerine kaçak mazot kullanmaktadır. Bu tehlikeli tüketim beraberinde acı sonuçları da getirmiştir.

TEKRAR ÜCRET ÖDEDİLER

Metro Turizm sadece çalıştırdığı emekçiyi değil yolcuyu da mağdur eden bir firmadır. Şimdi vereceğim 20 Ağustos 2014 tarihli bu yolcu tepkisi, www.sikayetvar.com sitesindendir: “Metro Turizm aracının kaçak mazot kullandığı 100 km sonra Isparta otogarında polisler tarafından anlaşıldı ve sonrasında diğer bir Konya otobüsü bizi yolcu olarak aldı ve ekstradan Konya'ya tekrar ücret ödemek zorunda kaldık. Şikâyet formu oluşturduk hala dönüş yapılmadı.”

BASINDAN…

 

Türkiye’nin çeşitli noktalarından son 15 günde 5 otobüs yangını haberi geldi. Balıkesir’de seyir halinde bir otobüste çıkan yangında ikisi çocuk 5 kişi hayatını kaybederkeni Manisa, Muğla, Mersin ve Bolu’da da yolcu otobüslerinde yangınlar çıktı. Yolcu otobüslerinde, neden bu kadar kısa sürede bu kadar çok sayıda yangın çıktığı tam olarak bilinmezken, 10 numara madeni yağ kullanımından, araçlarda merdivenaltı tamirhanelerde yapılan değişikliklere dek birçok iddia dile getiriliyor.

GÜRSEL TEKİN: 10 NUMARA YAĞ…

Otobüs yangınları, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in girişimiyle siyasetin de gündemine girdi. Gürsel Tekin’e göre, yangınların başlıca nedeni 10 numara yağ ve kaçak mazot kullanımıyla, otobüslerin eski olması. Ancak Makine Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener, son yangınlarda 10 numara yağın değil otobüslerdeki yoğun elektronik ekipman kullanımının etkisi olabileceği görüşünde. (www.tele1.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.