Metro çalışmaları başladı

Metro çalışmaları başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projesi olarak nitelenen ve geçtiğimiz yıl  hayata geçirilen olan Gebze-Darıca Metro Projesi bilindiği gibi uzun zamandır durmuştu. Projenin bakanlığa devri sonrası çalışmaları yeniden başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin en önemli projesi olarak geçtiğimiz yıl tanıtılan ve  çalışmalarına başlatılan 12 istasyonlu, 15,6 kilometrelik Gebze-Darıca  Metro projesi bir süre sonra  maddi olanaksız nedeniyle durmuştu. 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'yla yaptığı görüşmeler sonucu projenin bakanlığa devri gerçekleşmişti. 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devri ile başlayan çalışmaların daha da hız kazanacağı belirtilirken, Gebze-Darıca arasındaki şantiye noktalarındaki iş makinaları da yeniden tempolu ve hummalı kazı çalışmalarına başlamış durumda.
Bu kapsamda Projenin önemli bir ayağı ve istasyon noktası olan Gebze Cumhuriyet Meydanı'ndaki çalışmalar da 7/24 esasına dayalı olarak yeniden başladığı bildirildi. 
15.6 KM., 12 İSTASYON 
Gebze Metrosu tamamlandığında 12 istasyonlu, 15,6 kilometrelik metro hattında sinyalizasyon ekipmanları sayesinde 90 saniye aralıklarla sefer yapılabilecek.  Gebze-Darıca-OSB’ler arasında uzanacak 15.6 kilometrelik metro hattı çalışmasının tamamlanmasıyla gidiş -dönüş toplam 32 kilometrelik bir güzergah hayata geçmiş olacak. Güzergâhın yüzde 94’lük kısmı yerin altından işleyecek olmasıyla birlikte Darıca, Gebze ve OSB'ler arasında ulaşım 19 dakikada sağlanabilecek. * Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.