Metin Uca kimdir? Metin Uca Nerde Kaza Geçirdi? Metin Uca kaç yaşındaydı?

Metin Uca kimdir? Metin Uca Nerde Kaza Geçirdi? Metin Uca kaç yaşındaydı?

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli'nin Dilovası İlçesinde trafik kazası geçiren sunucu ve seslendirme sanatçısı Metin Uca , yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Uca'nın ölüm haberi sevenlerini yasa boğarken, pek çok kişi Metin Uca kimdir?, Metin Uca nereli ve kaç yaşında?, Metin Uca neden öldü? Soruları ile yaptığı aramalar ile internette gündem oldu. İşte, vefat eden Metin Uca ile ilgili tüm detaylar...

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından yoğun bakımda tedavisi devam eden ünlü sunucu Metin Uca hayatını kaybetti. Uca’nın menajeri Kübra Kalem Baykara, acı haberi dsosyal medya hesabından duyurdu. Baykara, “Metin Uca’mızı kaybettik kalbimiz acıyor.” paylaşımını yaptı. Vefat haberi ardından Metin Uca'nın kariyeri ve hayatı merak edildi. Peki, Metin Uca kimdir, kaç yaşındaydı?

METİN UCA KİMDİR? METİN UCA NERELİ? KAÇ YAŞINDA?

Metin Uca, 13 Kasım 1961 yılında İstanbul'da doğan sunucu ve seslendirme sanatçısıdır. Babası Hakkârili ve Kürt asıllı, annesi Söğüt, Bileciklidir.

METİN UCA NERELERDE ÇALIŞTI? NELER YAPTI

Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri alan Uca, 1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başladı. 1989 yılında TRT'ye geçen Metin Uca, daha sonra Kanal D, Show TV, Atv ve Star TV gibi kuruluşlarda muhabirlik, programcılık yaptı. CHP içinde etkin olarak siyasetle uğraştı. 1999 yılından sonra "Günaydın Türkiye" adlı sabah haberleri programı ve 2002 yılında yayımlanmaya başlayan "Passaparola" adlı yarışmayla tanındı.Tek kişilik gösterilere de çıkan ve seslendirme çalışmaları yapan sanatçı, 2004 yılından bu yana bir kitap üzerinde çalışıyor.2010-2011 yılları arasında Star TV'de yayınlanan Passaparola adlı programın sunuculuğunu yapmıştır. Yarışma 9 sene yayımlandı ve 740. bölümü ile ekranlara veda etti.

3 Şubat 2022 tarihinde, İstanbul havalimanında "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme" suçundan gözaltına alındı.

METİN UCA NEDEN ÖLDÜ?

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken fenalaşarak trafik kazası yapmış ve tedavi için kaldırıldığı hastanede boyun şah damarının tıkalı olduğu anlaşılınca apar topar ameliyat olmuştu. Sağlık durumu iyiye giden ve taburcu edilmesi planlanırken yeniden fenalaşarak operasyona alınan ve dün entübe edilen Uca, bugün hayatını kaybetti.

ABBAS ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.