Metalde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Metalde toplu iş sözleşmesi imzalandı

İşçi sendikaları ile MESS arasında süren grup sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. İlk altı ayda yüzde 27.44, ikinci altı ay saat ücretine yüzde 30 oranında zamma imza atıldı

130 bin işçiyi ilgilendiren MESS grup sözleşmesi dün sabaha karşı yüzde 27'lik bir zamla sonuçlandı. Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve MESS arasında önceki gün yapılan görüşmenin sonucu dün sabah saatlerinde açıklandı. Türk Metal'in açıklamasına göre ilk 6 ay saat ücretine yüzde 10 artı 3 lira 70 kuruş seyyanen zam ile toplamda yüzde 27,44, ikinci 6 ay saat ücretine yüzde 30 oranında zam yapılacak. Enflasyonun yüksek çıkması durumunda ise enflasyon oranı baz alınacak. Üçüncü ve dördüncü 6 aylar için de enflasyon oranına imza atıldı.

Sosyal haklarda ise yüzde 35 oranında artış yapılacağı duyuruldu.

MESS grup sözleşmesi kapsamında Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş’in hazırladığı taslaklarda ücretlere ilk 6 ay yüzde 27-30 civarında zam istenmişti. Metal işçileri ise bu oranın kayıplarını bile karşılamayacağını belirterek taslağın yenilenmesini, istenen oranın yüzde 50 şeklinde artırılmasını talep etmişti. Sendikalar işçilerin bu talebine olumlu yanıt vermezken MESS önce yüzde 12, sonra yüzde 17, en son yüzde 21 zam dayatmasında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.