Metalde görüşmeler devam ediyor

Metalde görüşmeler devam ediyor

Türk Metal Sen ve MESS, 130 Bin işçiyi ilgilendiren toplu iş görüşmeleri kapsamında tekrar masaya oturacak. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması bekleniyor.

Türk Metal Sen, işveren sendikası MESS ile 130 Bin işçiyi ilgilendiren görüşmeler, bir türlü sonuçlanamamıştı. Büyük Kocaeli mitingi sonrası MESS’in çağrısıyla işverenle bir kez daha masaya oturan görüşen Türk Metal Sendikası, istediği zam oranını kabul ettirememişti. MESS, ilk etapta yüzde 12, Türk Metal Sen’in diretmesiyle yüzde 17 zam teklif etmişti. Ancak Türk Metal Sen, yüzde 27,57’lik zam oranından vazgeçmeyerek masadan kalkmıştı. Miting sonrasında Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) işçi tarafıyla bir kez daha görüşmüş teklifini revize etmişti. Buna göre ilk altı ay için yüzde 21, ikinci altı ay için ise yüzde 24,34, yıllıkta da kümülatif olarak yüzde 50,45 ücret zam teklif etti.

 

“HENÜZ ANLAŞAMADILAR”

Türk Metal Sen Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız, görüşmeleri değerlendirerek “Metal Sanayicileri Sendikasıyla 130 Bin dolayında metal işçisi adına yürüttüğümüz toplu sözleşmeler, hatırlanacağı üzere uyuşmazlıkla sonuçlanmıştı. Uyuşmazlığa giden sebeplere baktığımızda da bizim yüzde 27,57’lik talebimize Metal Sanayicileri Sendikası’ndan ilk önce yüzde 12, daha sonra da teklif revize edilerek yüzde 17 dolayınca bir yaklaşımda bulunuldu. Bu teklifi; metal işçisi adına yürüttüğümüz toplu sözleşme çerçevesinde yaşanan hayat şartları itibariyle gerçekleri yansıtmadığını ifade ederek reddetmiştik. Son yapılan görüşmede ise MESS ilk altı ay için yüzde 8,81 enflasyona karşılık teklifini ilk 6 ay için yüzde 21 olarak güncelledi. Bu zam teklifleri heyetimiz tarafından yeterli bulunmamıştı. Heyetimiz teklifleri reddederek masadan kalkmıştı” dedi.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.