Metalde eş zamanlı eylem

Metalde eş zamanlı eylem

150 bin metal işçisini ilgilendiren MESS sözleşmesinde patronlarının 3 yıllık sözleşme ve yüzde 6 zam dayatmasına tepki gösteren Türk Metal ve Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, eylem yaptı.

150 bin metal işçisini ilgilendiren MESS sözleşmesinde patronlarının 3 yıllık sözleşme ve yüzde 6 zam dayatmasına tepki gösteren Türk Metal ve Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, fabrikalarda eş zamanlı eylem yaptı.
Yaklaşık 150 bin metal işçisini ilgilendiren MESS sözleşmesinde patronlarının 3 yıllık sözleşme ve yüzde 6 zam dayatmasına tepki gösteren Türk Metal ve Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, fabrikalarda eş zamanlı eylem yaptı. Vardiya giriş çıkışlarında ve fabrika içerisinde yürüyüş yapan işçilerin eylemi nedeniyle üretimde yarım saate varan duruşlar yaşandı. İşçiler MESS dayatmalarını kabul etmeyeceklerini söylerken, Birleşik Metal-İş üyesi işçiler olası bir grev yasağını tanımayacaklarını söyledi. Üretimi daha fazla etkileyen eylemlerin yapılmasını isteyen işçiler, sözleşmenin sonucunu kendi tutumlarının belirleyeceğini söyledi.
SONUÇ BİLDİRGESİ OKUNDU
Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu fabrikalarda Merkez TİS Komisyonu sonuç bildirgesi okundu. Yapılan açıklamada MESS’in verdiği yüzde 6,05’lik ücret teklifinin ikramiye dahil edildiğinde net 204 TL olduğunu ifade edildi. MESS’in sözleşmenin 2 yıldan 3 yıla çıkarılmasını istediği de belirtilen açıklamada, “MESS’in teklifleri, metal işçilerini daha kötü çalışma ve daha kötü yaşama koşullarına mahkum etmek demektir” dendi.
GİDEREK AÇILIYOR
Resmi enflasyon ile işçilerin yaşadığı gerçek enflasyon arasındaki makasın giderek açıldığına vurgu yapılan açıklamada, “Bütün değerlerin yaratıcısı olduğu halde, açlık ve yoksulluk sınırlarında yaşamaya mahkum edilen ve ülke nüfusunun büyük bir çoğunluğunu oluşturan işçiler ve emekçiler bu koşulları hak etmiyorlar. Öte yandan, hükümeti ve metal işverenlerini şimdiden uyarıyoruz. Bu sürecin grev aşamasına gelmesi söz konusu olursa, yeni bir grev yasağı ile karşılaşmak istemiyoruz. Şimdiden ilan ediyoruz ki, olası bir grev aşaması ve grev yasağının söz konusu olması durumunda, metal işçileri grev yasağını tanımayacak ve anayasadan ve uluslararası sözleşmelerden doğan grev hakkını her şart ve koşulda kullanacaktır. Metal İşçileri açlık ve sefalet ücretlerini asla kabul etmeyeceklerdir. İnsanca yaşayacak bir ücret ve çalışma koşulları metal işçilerinin hakkıdır. Metal işçileri hakları için her türlü mücadeleyi vermeye hazırdır” ifadeleri kullanıldı. (Haber merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.