Metal-İş’ten Flormar işçilerine destek ziyareti

Metal-İş’ten Flormar işçilerine destek ziyareti

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Flormar işçilerine yaptıkları destek ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Burada eylemi güzelleştiren, dünyayı güzelleştiren Flormar işçilerini destek vermeye geldik. Bu bizim için onurlu bir gör

manset-004.jpg

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan, Fransız kozmetik tekeli Yves Rocher bünyesinde yer alan ve Türkiye'deki en büyük kozmetik üreticilerinden olan Flormar'da işçiler, Petrol-İş Sendikasına üye oldukları için tazminat bile ödenmeden işten çıkarılmıştı.

Anayasal haklarını kullandıkları için işten atılan çoğu kadın 120 işçi, 17 Mayıs'tan bu yana yürüttükleri eylemle işlerini geri istiyor. DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Yönetim Kurulu üyeleri ve Kadın Komisyonu’ndaki metal işçisi kadın üyeleri dün birlikte ‘Flormar değil direniş güzelleştirir. Sendika haktır’ sloganı ile aylardır direnişte olan Flormar işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

ONURLU BİR GÖREVDİR

Gerçekleşen ziyarette bir açıklama yapan DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Birleşik Metal-İş Sendikası adına hepinizi selamlıyorum. Mücadelenizin istediğiniz şekilde başarıyla bitmesini gönülden diliyorum. Bugüne kadar gösterdiğiniz mücadeleden dolayı işçi sınıfı ve metal işçileri adına sizlere teşekkür ediyorum. Söylenmesi gerekenleri söylediğiniz için o kadar çok rahatsız oluyorlar ki Türkiye’de yasaların nasıl işletilmesi gerektiğini dahil unutuyorlar. Bunların hepsi sizden korktukları için oluyor. Bunların hepsi patronların talimatıyla hareket eden bir devlet ve hükümet olmasından kaynaklanıyor. Birleşik Metal-İş Sendikası bugün özel bir ziyaret yapıyor. Bugün ise Kadın Komisyonumuz burada eylemi güzelleştiren, dünyayı güzelleştiren Flormar işçilerini destek vermeye geldiler. Bu bizim için onurlu bir görevdir.” dedi. 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.