Metal işçileri işverene seslendi

Metal işçileri işverene seslendi

Metal sektöründe toplu iş sözleşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması sonrası başlayan eylemler kapsamında Türk Metal’in düzenlendiği ilk büyük miting dün İzmit’te yapıldı.

Kocaeli dışında, başka illerden de geniş katılımın olacağı mitingde toplanma Hasan Gemici Spor Salonu ile Doğu Kışla Parkı’nda oldu. Her iki koldan kortej yürüyüşe geçerek Milli İrade Meydanı’na geldi. Birçok ilden gelen işçilerin güvenli bir şekilde mitingi gerçekleştirmesi için Milli İrade Meydanı ve yürüyüş kollarının geldiği yürüyüş alanlarında emniyet geniş güvenlik önlemleri aldı. Mitingde konuşma yapan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Pandemi döneminde bizler de hasta olduk, sevdiklerimizi kaybettik. Yakınlarımızı kaybettik, onları toprağa verip tekrar tezgâhımızın başına döndük.

“EYLEMSE EYLEM, GREVSE GREV”

Buradaki talepler pandemide canı pahasına çalışan tüm emekçiler içindir, gelecekten umudunu yitiren gençler içindir, işsiz kalan işçiler içindir, EYT’ye katılanlar, evine ekmek götürmeyenler içindir, emeklerinin karşılığını alamayan işçilerdir. Kocaeli’den sesleniyoruz. Bizim ajandamız yok. Biz insanca yaşamak için hak mücadelesi veriyoruz. Bilmeyenlere, görmeyenlere olağanca gücümüzle bağırıyorsa eylemse eylem, grevse grev diyoruz. MESS ile masada tüm iyi niyetimizle. Samimiyetimizle metal işçilerin hakları için 6 oturum gerçekleştirdik. Zor bir yola çıktık. Yolumuz zor sıkıntımız büyük. Artık hepimiz sözün bittiği yerdeyiz. Artık hepimiz dardayız, zordayız. Bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız.

“MASAYA GELMEYİN”

Sanmayın o çarklar kendiliğinden dönüyor, sanmayın ki o bacalar kendiliğinden tütüyor. Kendinize gelin. Onların hepsini biz yapıyoruz. Biz çalışıyoruz. Biz kazandırıyoruz. Önce kendinize gelin sonra da masaya gelin. Sakın çakma TÜİK rakamları ile gelmeyin. Sakın pandemi var, kriz var diye masaya gelmeyin. Bu krizleri biz çıkarmıyoruz. Tüm krizlerin bedelini biz canımızla ödedik. Ölümüne çalıştık, ölümüne. Biz o masadan hakkımızı almadan kalmayacağız. Biz krizlerin bedelini ödedik artık ödemeyeceğiz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Biz uzlaşmaktan yanayız. Ama uzlaşmadan uzak durulursa sokaklara inmeyi de biliriz. Biz o sokaklarda büyüdük. Gerektiğinde yine o sokaklara döner mücadelenin kralını veririz. Biz sizden aldığımız güçle masada en iyisin alana kadar mücadele edeceğiz” dedi. Genel Başkan Kavlak’ın konuşmasının ardından ünlü sanatçı Kıraç konser verdi.

Haber Merkezi

 

manset-1-043.jpg

 

manset-2-117.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.