MESS'te, yine anlaşma yok!

MESS'te, yine anlaşma yok!

Kocaeli’de , metal sektöründe çalışan 30 bine aşkın işçiyi ilgilendiren toplantı gerçekleşti. Ancak, yine anlaşma sağlanamadı.

Bilindiği üzere, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde herhangi bir anlaşma sağlanamadı. Arabulucu sürecinde de sonuç çıkmaması üzerine bir çok fabrikada eylem başladı. Bunun ardından MESS, Türk Metal Sendikası’nı yeniden görüşmeye çağırdı

Asgari ücretin belirlenmesinin hemen ardından, görüşme çağrısı yapan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ilk toplantısını Türk Metal ile yaptı. Patron örgütü MESS 1 Eylül 2023'ten itibaren geçerli olmak üzere saat ücretlerine birinci 6 ay için daha önce yaptığı yüzde 35 zam teklifini yüzde 50' ye, yine 1 Eylül 2023' ten geçerli olmak üzere sosyal haklara ilk yıl için daha önce yaptığı yüzde 65’lik zam teklifini ise yüzde 80'e çıkardı. MESS, tamamlayıcı sağlık sigortası uygulamasını kaldırmak başta olmak üzere, kazanılmış hakları geriye götürecek tekliflerinde ısrar etti. MESS’in teklifini kabul etmeyen Türk Metal ise masadan ayrıldı.

KABUL EDİLEMEZ

Türk Metal tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı. “işveren temsilcisi MESS, İstanbul'da bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıda; 1.Eylül.2023'ten geçerli olmak üzere saat ücretlerine 1. 6 ay için daha önce yaptığı % 35 zam teklifini % 50' ye;Yine 1.Eylül.2023' ten geçerli olmak üzere sosyal haklara ilk yıl için daha önce yaptığı % 65 lik zam teklifini ise %80' e çıkardığını tarafımıza iletmiştir.Ayrıca MESS, tamamlayıcı sağlık sigortası uygulamasını kaldırmak başta olmak üzere, kazanılmış haklarımızı geriye götürecek tekliflerinin hepsini yinelemiş, masada tutmaya devam etmiştir.Heyetimiz gerek kazanılmış haklarımızı geriye götürmek isteyen işveren talepleri, gerekse yapılan zam tekliflerinin kabul edilemez olması sebebi ile görüşmeyi sonlandırarak masadan kalkmıştır.Başta siz değerli Türk Metalli metal emekçileri olmak üzere, tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.