MESS ve Türk Metal biraraya geldi

MESS ve Türk Metal biraraya geldi

Tıkanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin ardından on binlerce metal işçisi greve hazırlanırken Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’ndan (MESS) işçi sendikalarına bir görüşme daveti daha geldi.

Görüşmede işveren tarafının yeni teklif sunması bekleniyor. MESS ile Türk Metal Sendikası arasında süren ve 130 binden fazla işçiyi ilgilendiren sözleşme görüşmeleri, MESS’in üç yıllık sözleşme, esnek çalışma ve düşük zam dayatmasında bulunması nedeniyle tıkanmış, sendikalar grev kararı almıştı. İşveren sendikasının ilk altı ay için yüzde 6.05’lik zam teklifini önce yüzde 8’e, ardından da yüzde 10’a yükseltmesi, sendikaların tepkisini dindirmeye yetmedi. Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye işçiler 5 Şubat’ta greve çıkmaya hazırlanırken, Türk Metal Sendikası henüz bir tarih açıklamadı. MESS ise geçen hafta lokavt kararı aldığını duyurdu.
 TÜRK METAL VE MESS BİRARAYA GELDİ

Türk Metal, MESS’ten yeni bir görüşme daveti aldıklarını duyurdu. Duyuruda, "Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında taraar, 27 Ocak Pazartesi günü saat 17.00’de İstanbul MESS Merkez Ofisi’nde yeniden bir araya gelecekler" ifadeleri kullanıldı. Gazetemizin baskıya gittiği saatlerde görüşmeye ilişkin bir açıklama yapılmadı. DSF’DEN DESTEK Greve hazırlanan işçilere Dünya Sendikalar Federasyonu’ndan (DSF) destek geldi. 30 ülkeden 97 milyon üyesi bulunan DSF, "Türkiye’de MESS’e karşı hakları için mücadele eden, direnen ve 5 Şubat’ta greve çıkacak olan metal işçileri ve Birleşik Metal-İş Sendikası ile her zaman dayanışma içerisindeyiz" açıklaması yaptı. Özgür Kocaeli 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.