Meşin yuvarlığın peşinde erkeklere taş çıkardılar

Meşin yuvarlığın peşinde erkeklere taş çıkardılar

Gölcük'te kadın futbol takımı tarafından düzenlenen 'Kocaeli Kız Çocukları Kupası'nda mücadelede eden 5-18 yaş grubundaki kız çocukları, yeşil sahada hünerlerini sergileyerek erkeklere taş çıkardı.

Gölcük Kavaklı Stadyumu, Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında düzenlenen Kocaeli Kız Çocukları Kupası'nda 150 kız çocuğunun yeteneklerini sergilemelerine fırsat sundu. Kocaeli Kadın Futbol Kulübü tarafından Türkiye’de ilk defa düzenlenen turnuvada 5-18 yaş aralığındaki kız çocukları, yeşil sahada ter döktü. Sahada çocuklarını izleyen aileler çocukları ile gurur duyduklarını ifade ederken, sahada ter döken kız çocukları ise sergiledikleri hünerleri ile futbolun sadece erkek sporu olmadığını sahaya yansıttı. Sahadaki mücadeleleri ile izleyenleri etkileyen kız çocukları, 'Kızlar futbol mu oynar?' algısını da yenmenin tadını çıkardılar.

 

“HER ŞEYİ YAPABİLECEĞİNİN BİR GÖSTERGESİ"

Turnuva hakkında bilgi veren Kocaeli Kadın Futbol Kulübü Altyapı Antrenörü Rabia Balaban, "Dünya Kız Çocukları Günü için futbol turnuvasını gerçekleştiriyoruz. Bu turnuvayı futbolda arka planda olduğu için planladık çünkü böyle turnuvalara erkek çocukların eğlence kaynağı ama aslında Kocaeli kadın futboluna çok şey katmış bir takım. Hepimiz böyle yetiştik, ben de futbol okullarında büyüdüm. Futbol okullarımızda 100’e yakın kız çocuğu var. Kız çocukların mutluluğu bizim de mutluluğumuz, onların her zaman arkasındayız, bu turnuvayla da bir ilki gerçekleştirdik. Burada hem eğlence hem spor müsabakası hem de kız çocuklarının her şeyi yapabileceğinin bir göstergesi oldu. Erkeklere göre kızlar toplumun düşüncesinin zıttını gözetiyor, aslında erkeklerden hiçbir farkı yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.