MERSEN grevi 37. gününde! "Birlikte kazanacağız!"

MERSEN grevi 37. gününde! "Birlikte kazanacağız!"

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan MERSEN fabrikasında, üyelerin gasp edilen toplusözleşme hakları için başlattıkları grev, bugün 37’ncı gününde.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan MERSEN fabrikasında, üyelerimizin gasbedilen toplusözleşme hakları için başlattıkları grev, bugün 37’nci gününde.

Fransa merkezli MERSEN şirketi, iki yıl boyunca yetki mahkemeleriyle Mersen işçilerinin sendikalı çalışma hakkını ötelediği gerekçesiyle işçiler greve başladı. Sendika kesinleşen yetkisinin ardından işverenin toplusözleşme masasına gelmemesi üzerine 19 Nisan 2024’te greve çıkan üyeler, bugüne dek mücadelelerini sürdürüyor.

Yapılan paylaşımda: "Şimdi bu mücadeleyi büyütme zamanı! Birleşik Metal-İş Sendikası olarak sizleri, işverenlerin bu pervasızlığına, sendikal haklarımızın önüne konulan engellere karşı grevdeki Mersen işçilerinin mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz. Tüm sınıf dostlarımızı, emek ve demokrasi güçlerini, grevdeki Mersen işçileriyle birlikte Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde salı günü yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz. Bu grev hepimizin! Birlikte kazanacağız!" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.