Meral öğretmene yapılan hukuksuzluktur

Meral öğretmene yapılan hukuksuzluktur

 Gebze Anadolu Lisesi öğretmeni Meral Akkaya’nın haksız ve hukuksuz bir şekilde okulundaki görevinden alınarak sürgün edilmesiyle ilgili olarak dün...

 

Gebze Anadolu Lisesi öğretmeni Meral Akkaya’nın haksız ve hukuksuz bir şekilde okulundaki görevinden alınarak sürgün edilmesiyle ilgili olarak dün okul önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya çok sayıda STK, siyasi parti temsilcisi ve sendika temsilcileri katıldı.

 

Eğitim-İş Sendikası tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasına Eğitim-İş Genel Sekreteri Şenol Eyüpoğlu, Eğitim-İş Şube Başkanı Bilal Şener, Eğitim-İş Gebze Temsilcisi Bülent Metin, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem, Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, CHP Gebze Belediyesi Başkan Aday adayları Yüksel Genç ve Nilgün Aydın, İşçi Partisi ve CHP Gebze ilçe yöneticileri ve çok sayıda öğretmen katıldı. Grup adına basın açıklamasını Eğitim-İş Genel Sekreteri Şenol Eyüpoğlu yaptı.  Eyüpoğlu, Gebze Anadolu Lisesi öğretmeni ve sendikalarına üye olan Meral Akkaya'nın haksız ve hukuksuz bir şekilde okulundaki görevinden alınarak sürgün edilmesini, Cumhuriyet değerlerine bağlı, çağdaş, devrimci, demokrat eğitim emekçilerine karşı yapılmış bir saldırı olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

ASLA KABUL EDİLEMEZ

 

Meral Akkaya ile ilgili olarak gizli yürütülen soruşturmanın sonucunu resmi kaynaklardan önce basından öğrendiklerini belirten Eyüpoğlu, “Olayın kamuoyuna duyurulma şekli çok düşündürücüdür. Yer değişikliği ile ilgili henüz öğretmenimize bir tebligat yapılmadan, bir gazetecinin gizli olarak yürütülen soruşturma bilgilerine ulaşarak 06 Kasım 2013 tarihinde yerel bir gazetede köşesinde konuyu duyurmuş olması. Öğretmenimiz hakkında, dosyasında bulunan kişisel bilgilerinde sunulmuş olması oldukça vahimdir. Dosya kimler tarafından gazeteciye servis edilmiştir. Bu araştırılması ve sorumluluğu olanların derhal tespit edilerek hukuki sürecin başlatılması gereken bir durumdur. 2 çocuk annesi Meral öğretmen Gebze’ye en uzak ilçe olan Kandıra ilçesinin Ballar köyüne sürülmüştür. Bu uygulama ne hukuka, ne vicdana sığacak bir uygulama değildir. Asla kabul edilemez” olduğunu ifade etti. Grup yaptığı açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.