“Memurun maaşı her geçen eriyor”

“Memurun maaşı her geçen eriyor”

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, önceki gün gerçekleştirdiği temsilci toplantısında yaptığı konuşmada, “Memurun maaşı her geçen gün eriyor. 6 ay sonra değil, aylık olarak enflasyon farklarının verilmesini istiyoruz” dedi.

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, yönetim kurulu üyeleri Serap Koçhisar, Osman Ayas, Umut Birol ve Serkan Kökduman, geçmiş dönem yöneticisi Zekai Dumlupınar, Kadınlar Kolu Başkanı Sultan Kılınç’ın ev sahipliğinde temsilciler ve delegasyona yönelik önceki gün MÜSİAD Sosyal Tesislerinde değerlendirme ve teşekkür kahvaltısı gerçekleştirildi. Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker açılış konuşmasında, “ Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubemizin 7. Olağan genel kurulumuzu geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirdik. Siz değerli delegelerimizin teveccühü ile tekrar bu göreve bizleri layık gördüğünüz için sizlere teşekkür ediyorum. Sendikal faaliyetlerimizden önce Samsunda Atatürk büstüne yapılan saldırıyı, saygısızlığı kınıyor ve lanetliyorum.

“ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA BORÇLUYUZ”

Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde üzerinde özgürce yaşadığımız bu toprakları bize vatan olarak hediye ettiler. Ulu Önder Atatürk Türk Milletinin bir değeridir. Atatürk’ten ve fikirlerinden birileri rahatsız olsa da biz Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan Atatürk ve silah arkadaşlarını her zaman müdafaa edeceğiz. Biz sadece hak arama mücadelesi değil, Atatürk’ün fikir ve düşüncelerine sahip çıkmak, toprak bütünlüğümüzün sağlanması için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Üzerinde özgürce yaşayacağımız bir toprak parçası, ülke olmaz ise bizim sendikacılığımızın bir anlamı olmaz, Millet olarak bu gün sahip olduklarımızı Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz.

“GEREKLİ TOKADI VURACAK”

Ocak ayı enflasyonu açıklandı. Enflasyon oranına bakınca, Yalan Sen’in nasıl bir garabet toplu sözleşmeye imza attığını daha iyi görüyoruz. Neresinden tutsanız elde kalıyor. Memur ve emekli maaşlarında  ilk 6 ay için yüzde 7,5 artışa karşılık, 2022 yılı Ocak’ta enflasyon yüzde 11,10 oldu, bir önceki yılın aynı ayına göre ise enflasyon yüzde 48,69 oldu. Memurlar için daha ilk ayda yüzde 3,6 enflasyon farkı oluştu. Enflasyon Araştırma gurubu (ANAG) göre ise 2022 yılı Ocak’ta enflasyon yüzde 15,52, bir önceki yılın aynı ayına göre ise enflasyon yüzde 114.87 olmuştur. Dolayısı geriye kalan 5 ayda Kamu çalışanlarında fakirleşmenin  devam edeceğinin  ise kaçınılmaz bir gerçektir. Memur maaşını eline almadan enflasyona daha ilk ayda yenilmiş oldu. Onun için etkisiz ama yetkili sendikayı yetki sürecinde çalışanlar gerekli tokadı vuracak.

YETKİ BELGELERİ VERİLDİ

Enflasyon farkları geçmişte her ay maaşlara yansıtılırdı. Ancak şimdi 6 ay sonra alıyoruz. Böylelikle ele geçmeden eriyor. Önümüzdeki toplu sözleşmede siz değerli temsilcilerimizin ve üyelerimizin katkıları ile Türkiye Kamu-Sen, dolayısıyla Türk Sağlık-Sen yetkiyi alacak ve toplu sözleşme nasıl yapılır Yalan Sen’e gösterecektir. Memurların Türkiye Kamu-Sen’in imzaladığı toplu sözleşmeleri aradığını her geçen gün artan üye sayımızdan görebiliyoruz. Önümüzde kısa bir süre var ve birlikte yürüterek, birlikte sonuca varacağımıza inanıyorum. Türk Sağlık-Sen bilgi birikimi ve deneyimli kadroları ile çalışanların haklarını savunma noktasında rüştünü ispat etmiştir. Gücünü makamlardan değil, üyesinden alan Türk Sağlık-Sen’in yetki sürecinde siz değerli üyelerimizin ve çalışanların desteği ile işi ehline vereceğini biliyorum” dedi. Ardından işyeri temsilcilerine yetki belgeleri verildi.

Haber: Aleyna SEVENCAN

 

omer-1-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.