“Memurlar hayal kırıklığına uğradı”

“Memurlar hayal kırıklığına uğradı”

Gebze’de sendika temsilcileri ile toplantı yapan Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker’in hedefinde Memur-Sen vardı. Çeker, memurların yine hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Darıca İlÇe Temsilcisi Osman Ayas, Gebze İlçe Temsilcisi Kadriye Levent, Kadınlar Kolu Başkanı Meryem Ökde, Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü Temsilcisi Haşim Çöl, Gebze Fatih Devlet Hastanesi, İşyeri Baştemsilcisi İbrahim Çiftçi, Temsilci Yasemin Gökmerdan, Hülya Altay, eski Gebze İlçe Temsilcisi Abdurrahman Pınar, Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi İşyeri Baştemsilcisi İdris Çakır, Temsilci Hasan Çalık, Zafer Kurt ve Sevim Ercan ile birlikte toplantı yaptı. 
BİZDEN ÜRKTÜLER
 Sağlık alanında yaşanan gelişmeler, güncel konular hakkında temsilcileri bilgilendiren Ömer Çeker ağustos ayında imzalanan toplu sözleşmeyi de değerlendirdi. Toplantı sonunda açıklamalar yapan Çeker şunları söyledi: “2010 yılından bu yana beş kez toplu sözleşme masasına oturan yetkili sendika Memur-Sen, her seferinde memuru hayal kırıklığına uğrattı. Türk Kamu-Sen de pazarlık gücünü artırmak için Memur-Sen’e eylem desteği verdi. Bu destekten sarı sendika ürktü. Yetkili ama etkisiz sendika, Ankara ile sınırlı göstermelik 2 saatlik eylem kararı ile Çalışma Bakanlığının önüne boş cüzdan bıraktı. 
MEMURLARA ÇAĞRI
 Masada kamu işvereni ile uyuşmazlık zaptı düzenleyemeyen işverenin yanında yer alan sarı sendika, Yüksek Hakem Kurulunun hazırladığı rapora da şerh düşmeyerek tarafını gösterdi. Çalışanların umutlarını, gelecekten beklentilerini, verdikleri vaatleri toplu sözleşme masasında bırakan sarı sendikadan kamu çalışanları desteğini çekmelidir. Kamu çalışanları kendi güçlerinin farkına varmalı, geleceklerini kendi elleri ile inşa etmeleri için mağdur olduklarında yanlarında olan, kendileri için çalışan sendika olan Türk Sağlık-Sen’e üye olmalı ve desteklemelidirler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.