Memleketimin manzaraları

Memleketimin manzaraları

 

Yeni bir haftaya, yenilenmek için her türlü fırsatın değerlendirilmesi gereken Gebze’deki memleket manzaralarına değinerek gireceğim.

Öncelikle 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi binası…

Sultan Orhan Mahallesi İlyasbey Caddesi üzerindeki binayı görenler, yanına yanaşmaya bile korkuyor. Uzun zamandan beri hizmet veren binanın dışındaki çatlaklar görenleri hayrete düşürüyor. Binanın her an yıkılacak gibi durmasına tepki gösteren yurttaşlar, “Bu binaya günde yüzlerce hasta insan tedavi veya kontrol olmak için geliyor. Binanın girişinde bulunan çatlaklar insanları tedirgin ediyor. Yetkililerin biran önce binayla ilgili olarak bir çözüm bulmaları gerekir” diyor.

Haksız da sayılmazlar hani…

Sonra acil servisin lavabo ve tuvaletleri…

Fatih Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi’nde bulunan lavabo ve tuvaletlerin durumunun iyi olmadığını kısa dönem içinde bu hastaneye gitmek zorunda kalan herkes gördü, görüyor. Lavabo ve tuvaletlerde, çoğu zaman sabun ve kağıt havlu bulunmuyor. Hergün binlerce insanın kullandığı lavabo ve tuvaletler pislik içerisinde. Lavabolarda musluklar bozuk, sular boşa akıyor. Lavabolardaki elektrik düğmeleri bozuk, kablolar açıkta. Tuvalet kapılarının kilitleri bozuk. Hastane personeli kullandığı eldiven veya diğer tıbbi atıkları tuvaletlere atıyor.

Zorunlu olmadıkça lavabo ve tuvaletleri kullanmadıklarını dile getiren hastalar ve yakınları, haklı olarak daha duyarlı olunmasını istiyor.

Siz olsanız istemez misiniz ?

Biraz da parklar…

Köşklüçeşme Mahallesi’ndeki Necip Fazıl Kısakürek Parkı, bakımsızlıktan dökülüyor. Parkın içerisinde bulunan şair Necip Fazıl Kısakürek’in hayatının yazılı olduğu tabela kırık ve çocuklar için tehlike oluşturuyor. Vatandaş, tabelanın etrafına koruma bandı çekerek geçici çözüm üretmiş…

Büyükşehir’in kaldırımları…

Köşklüçeşme Mahallesi’nin Topçular ve Şehit Halil Kamış caddeleri bitişiğindeki kaldırımlar, bir kadar önce yaptırılmasına rağmen çökmeye başladı. Mahalle sakinleri, durumdan şikayetçi. Bunca para harcanıyor, ama kısa sürede çökme oluyor, yazık değil mi heba edilen kaynaklara.

Bilim merkezi…

Gebze Belediyesi’nin İstasyon Mahallesi'ne yaptırmayı planladığı Bilim Sanat Merkezi, öngörülen sürede bitmiyor. Bir ara duran çalışmalar, şimdilerde yavaş ilerliyor. Çalışmanın anılan tarihte bitirilebilmesi için, inşaatın hız kazanması gerekiyor.

Cezalı sokak sanki…

Sultan Orhan Mahallesi 1167. Sokak, sanki cezalı. Bu sokak 3 yıldır asfaltlanmamış. Bu yüzden insanlar ve araçlar zorluk çekiyor. Sokak esnafı asfalt bitmediği için mağdur. Belediyeye yapılan başvurulardan ise sonuç alınamamış. Esnaf, fen işleri, beyaz masa, başkan yardımcıları ve hatta başkana bile çıkmış ama sokakta hala asfalt yok. Havalar sıcak olduğunda tozdan, yağışlı olduğunda ise çamurdan geçilmiyor.

Okuldaki sıkıntı…  

Darıca Bayramoğlu Mahallesi’ndeki Yusuf Savaş İlköğretim Okulu’nda mevcut müdürün yerine bir sınıf öğretmeninin atanması sıkıntı yarattı. Çünkü, 4. sınıflardan biri öğretmensiz kaldı. Atamanın yapılacağı 18 Kasım’a kadar derslere girecek öğretmen olmadığı için eğitim alması gereken öğrenciler oyun oynayarak vakit geçirmeye devam edecek. Zaten, çok sayıdaki öğrenci de, bu ilginç durum dolayısıyla ailelerince okula gönderilmiyor.

 

Memleketimden bu kadar olumsuz manzara yeter. Umarım, olumlu manzaralarda da buluşuruz.

Bu yazı toplam 78 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi