Memleket Partisi 6 ilçede örgütlendi

Memleket Partisi 6 ilçede örgütlendi

2021 yılının mayıs ayında kurulan, Muharrem İnce’nin genel başkanı olduğu Memleket Partisi’nin Kocaeli İl Başkanı Nejat Bayhan, partinin Kocaeli’deki örgütlenmesine ve yapılacak olan seçimlerdeki hedeflerini açıkladı.

12 ilçeden 6’sında örgütlenen Memleket Partisi’nin Kocaeli’deki hedefi bir an önce tüm ilçelerde örgütlenebilmek. İzmit, Gebze, Körfez, Darıca, Derince ve Gölcük’te ilçe örgütlerini kuran Memleket Partisi yakın zamanda Kartepe, Kandıra, Karamürsel, Başiskele, Çayırova ve Dilovası’nda örgütlenmeyi hedefliyor. Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanı Bayhan, İlçe Örgütü bulunmayan 6 ilçede temaslarının devam ettiğini açıkladı.

 

KONGRELER YAPILACAK

Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanı Nejat Bayhan, ilçe kongrelerinin ardından il kongrelerini gerçekleştireceklerini açıklarken İzmit, Derince, Körfez ve Darıca’da 1.Olağan Kongrelerini yaptıklarını; sırada Körfez ve ardından 7 Şubat Pazartesi günü Gebze’nin kongresinin olduğu dile getirdi. İl Kongresi için Gebze Kongresi sonrasını hedef gösteren Bayhan, net bir tarih vermedi. Önemli bir örgütlenme süreci yaşadıklarını ve çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini ifade eden Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanı Nejat Bayhan, örgütlenme çalışmaları nedeniyle henüz etkin siyasete başlayamadıklarını, örgütlenme çalışmalarını Haziran ayına kadar bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

450 CİVARINDA ÜYE KAYDI

Memleket Partisi’nde üye sayısı halen 450 civarında. İl Başkanı Nejat Bayhan partinin ilçe başkanlıklarına ve il başkanlığına sürekli olarak 3 kişi, 5 kişi, 10 kişi geldiğini açıkladı. Memleket Partisi’ne olan ilgiden söz eden İl Başkanı Bayhan, kendilerine vatandaştan telefonlar geldiğini ve vatandaşın kendilerini bulundukları bölgelere davet ettiğini de açıkladı. Son dönemde il başkanlığını gören gençlerin kendisini ziyaret ettiğini de açıklayan Bayhan, bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

 

İKİ TARAFTAN DA GEÇİŞ VAR

Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanı Nejat Bayhan, hem Cumhur İttifakı’ndan hem de Millet İttfakı’ndan Memleket Partisi’ne geçişlerin olduğunu belirtti, “İzmit’ten ve Gebze’den vatandaşlarımız bizlere ulaşıp, partimize üye oluyorlar. Siyasi partiler tarafına bakıldığında ise Cumhur İttifakı zemininden çok talep var, özellikle AK Parti’den. Millet İttifakı içerisinden de talepler söz konusu ki özellikle İYİ Parti’den talepler var. Bahsettiğimiz kesimlerden çok geçişler var ama seçim atmosferine girilmesi ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nden de ciddi oranda oy alabileceğimizi düşünüyoruz.” dedi. Bayhan, seçimlerde her yerden aday çıkarmayı hedeflediklerini ve her yere talip olduklarını açıkladı.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.