Meme Kanserinde erken tanı önemli

Meme Kanserinde erken tanı önemli

  Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, SENATURK ve Kocaeli Meme Hastalıkları Araştırma ve Tedavi Derneği işbirliği...

 

 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, SENATURK ve Kocaeli Meme Hastalıkları Araştırma ve Tedavi Derneği işbirliği ile 1. Meme Kanseri Halkı Bilinçlendirme Kongresi düzenlendi. Umuttepe Yerleşkesi Baki Komsuoğlu Kongre Merkezi’nde düzenlenen olan kongreye çok sayıda uzman katıldı. Kongrede meme kanserini önlemede erken tanının önemine vurgu yapıldı. Programda Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, meme sağlığı için neler yapılması konusunda bilgiler verdi. Cantürk meme kanserinde erken tanının önemli olduğunu vurguladı. Cantürk “Erken tanıda amaç kanserin gelişimi sırasında tümörü elle hissedilmeden tespit etmektir” dedi.
 
KADINLARDA EN SIK GÖRÜLEN KANSER TÜRÜ
Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk “Kadınlarda en sık görülen kanser türü meme kanseridir. Bu kanser gelişmemiş ülkelerde daha çok görülür. Her 8-10 kadından birinde meme kanseri görülmektedir. Sağlıklı yasam için erken tanı gerekmektedir.1990’lı yıllarda meme kanserinden ölen sayısı artmıştır. Avrupa ülkelerine göre mamografi çektirme oranı oldukça düşüktür” şeklinde konuştu. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ise konuşmasında bu toplantılara önem verdiklerini toplumsal farkındalık oluşturmak için gerekli olduğunu söyledi.
 
RİSK YAŞI 40-50 ARASI
Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydın da konuşmasında şunları kaydetti: “Meme kanserinde riskin artış yaşı 40-50 yaşları arasıdır. Geç teşhis insanların yaşamını kalitesiz yaşam haline getirmektedir. Yılda 1 kere kliniklerde veya sağlık kuruluşlarında meme muayenesi yapılmalıdır. Eğer ailede bu kanser varsa yılda 2 kere mamografi yapılmalıdır.” , Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Osman Poyraz,  kadın ve halk sağlığı ile ilgili yapılan hizmetler konusunda sunum yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.