Mehtap Bülbül’ün duruşmasına devam edildi

Mehtap Bülbül’ün duruşmasına devam edildi

 Gebze’de, şiddetli geçimsizlik ve gördüğü şiddet nedeniyle boşanma davası açtığı eşi tarafından öldürülen 1 çocuk annesi 25 yaşındaki...

 

Gebze’de, şiddetli geçimsizlik ve gördüğü şiddet nedeniyle boşanma davası açtığı eşi tarafından öldürülen 1 çocuk annesi 25 yaşındaki Mehtap Bülbül davasına devam edildi. 7’nci duruşma öncesi Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu üyeleri basın açıklaması yaparak davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini belirttiler.

Gebze Adliyesi önünde dün bir araya gelen Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu üyeleri ve Mehtap Civelek’in yakınları duruşma öncesi bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Grup adına basın açıklamasını Ayşegül Kaya yaptı.  Mehtap Bülbül’ün devletin koruması altındayken öldürüldüğünü ifade eden Kaya, “Şiddet gördüğü için boşandığı Volkan Civelek hem onu hem de ailesini tehdit ediyordu ve bu nedenle uzaklaştırma almıştı. Uzaklaştırma kararının bittiği gün ise Mehtap'ı kaçırarak iki gün alıkoymuştu. İki günün sonunda Mehtap'ın başına iki el ateş ederek onu hastane önüne bırakıp ‘Ceset var’ diyerek olay yerinden uzaklaştı. Kaçırıldığı sırada emniyete başvuran ailesi görevlilerden "Çok fazla Arka Sokaklar dizisi izliyorsunuz yanıtını almış, ne yaptılarsa polisleri harekete geçirememişlerdi. İki gün sonra da Mehtap'ın ölüm haberi geldi” dedi.

İNSANCA BİR YAŞAM İSTİYORDU

 

Ayşegül Kaya, "Mehtap da öldürülen diğer kadın kardeşlerimiz gibi insanca bir yaşam istiyordu. Dayak yemediği, işkence görmediği bir hayat için özgür kalma mücadelesi verdi. Kocası tarafından, mahkemece verilen koruma kararına rağmen korunamadığı için öldürüldü. Bu gün biz 'Akli dengem yerinde değil' diyerek kendini savunan katilin hak ettiği ceza olan ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılması talebimiz ile buradayız. Mehtap kardeşimizin ölümünde de, diğer cinayetlerde olduğu gibi katil yalnız değildir” diyerek duruşmayı izlemek için adliyeye gittiler. Mehtap Bülbül’ün 8’inci duruşması 17 Ocak 2014 tarihine ertelendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.