Mehtap Bülbül’ün duruşması 4 Ekim’e ertelendi

Mehtap Bülbül’ün duruşması 4 Ekim’e ertelendi

  Gebze'de şiddet gördüğü için boşandığı eski kocası Volkan Civelek tarafından iki gün alıkoyulduktan sonra  öldürülen Mehtap Bülbül'ün...

 

 

Gebze'de şiddet gördüğü için boşandığı eski kocası Volkan Civelek tarafından iki gün alıkoyulduktan sonra  öldürülen Mehtap Bülbül'ün beşinci duruşması dün Gebze Adliyesi'nde görüldü. Dava 4 Ekim 2013 tarihine ertelendi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da Bülbül ailesini yalnız bırakmayarak basın açıklaması yaptı.

 

BÜLBÜL’ÜN AİLESİ DE KATILDI

Davayı izlemek için Gebze Adliyesi’ne öldürülen Mehtap Bülbül’ün annesi Yeter Bülbül, ablası Meryem Bülbül ve kardeşi İbrahim Bülbül ile Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu üyeleri katıldı. Görülen duruşmanın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına platform temsilcisi Sıla Gemicioğlu basın açıklaması yaptı. Gemicioğlu yaptığı açıklamada, “Mehtap Bülbül’ün kardeşimiz öldürülmeyebilirdi. Mehtap Bülbül'ün çağrılı koruması olmasına rağmen Volkan Civelek kendisine verilen uzaklaştırma kararının sona erdiği 19 Ocak 2013 tarihinde Mehtap'ı kaçırdı ve 2 gün alıkoydu. Bu iki gün boyunca ailenin kendisine başvurmasına rağmen polis harekete geçmedi” diye belirtti. 

 

AÇIKLAMALAR SAMİMİYETSİZDİR

Polisin İstanbul'da çağrılı koruması olan Beyaz Bal'ın Beyoğlu Emniyet'in 50 metre ötesinde 27 yerinden bıçaklanmasını seyrettiğini iddia eden Gemicioğlu, “Mehtap'ın öldürülmesine de seyirci kalmıştır. Beyaz Bal'ın öldürülmesinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çağrılı korumayı ima ederek ‘rahmetli aramamış maalesef polisi’ açıklamasında bulundu. Kadınları korumayan devletin kurumlarının açıklamaları samimiyetsizdir. Mehtap Bülbül'ün ailesi polisten kerelerce defa çağrılı korumanın hayata geçmesini talep etse de aldıkları cevap ‘Siz fazla Arka Sokaklar dizisi izliyorsunuz’ olmuştur. Yıllarca sürdürdüğümüz mücadelemiz boyunca gördük ki devletin ve emniyet güçlerinin kendilerine başvuran kadınlara olan tutumu kadın kardeşimizin öldürülmesine sebebiyet vermiştir” dedi. 

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDILAR

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak, il il sürdürdükleri mücadelede artık ne kadın kardeşlerin katillerine, ne de onların hayatta kalma mücadelesine engel olan devlet yetkililerine nefes aldırmamakta kararlı olduklarını ifade eden Gemicioğlu, “Kadınlara göstermelik koruma vermek, devletin görevini yerine getirmediğinin kanıtıdır. Çağrılı koruma ne Mehtap kardeşimizi ne de Beyaz kardeşimizi koruyabildi. Başbakan, Cumhurbaşkanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve tüm idari ve adli makamları görevlerini yapmaya çağırıyoruz. Mehtap Bülbül'ün katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.