Mehmet Hilal Kaplan:“Ballıkaya’yı korumalıyız”

Mehmet Hilal Kaplan:“Ballıkaya’yı korumalıyız”

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebze’nin Tavşanlı Köyü’ndeki Ballıkayalar Tabiat Parkı’nın yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını...

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebze’nin Tavşanlı Köyü’ndeki Ballıkayalar Tabiat Parkı’nın yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını ve koruma altına alınması gerektiğini söyledi.

 

 

Büyük özveri ile korumaya çalışılıyor

 

Konuyla ilgili araştırma yapmak için dün Ballıkaya’ya giden Milletvekili Kaplan, o esnada orada bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Algan ve bölgenin işletmecisi Hasan Saçıldı ile birlikte Ballıkaya vadisini gezdi, yetkililerden bilgi aldı ve görüş alışverişinde bulundu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli ŞubeMüdürü Nevzat Algan, Ballıkaya’nın 1995 yılından bu yana Milli Park olarak kabul edildiğini ve müdürlük olarak bölgeyi korumak için önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, doğal hayatı devam ettirmek için de çeşitli dönemlerde doğaya sülün, keklik ve çeşitli türlerin salındığını söyledi. Milletvekili Kaplan’a şu anda devam eden çalışmaları anlatan Algan, çevre düzenleme ve yürüyüş yolu açma çalışmalarıyla Ballıkaya’nın daha iyi gezilebilmesini sağlayacaklarını söyledi. Parkın işletmecisi Hasan Saçıldı da, Ballıkaya’yı büyük bir özveri ile koruduklarını ve temizlediklerini ifade ederek, sadece bu bölgeden değil çevre illerden gelen insanlara hizmet sunduklarını kaydetti.

 

Çevresi sanayi ile çevrilmiş

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan da, Ballıkaya’nın korunması ve yaşatılması gerektiğini belirterek, “Türkiye’deki hatta dünyadaki ender yerlerden biri olan Ballı kayalar milli parkımız adeta bölgedeki OSB’lerin arasında bir adacık olarak kalmıştır. Sanayileşme sonucu bölgedeki orman alanları bir bir yok edildi. Dört biryanı OSB lerle çevrilmiş bir alanda yaban hayatı tehlike altında. Ballıkayalar vadisini besleyen dere yatakları sanayileşme adına yapılan hafriyat ve kazı çalışmaları sonucu zarar gördü. Bölge koruma altına alınarak sanayileşmenin ve taş ocaklarının olumsuz etkilerinden zarar görmesi engellenmeli” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.