Mehmet Akif İlkokulu’ndan kültür köprüsü

Mehmet Akif İlkokulu’ndan kültür köprüsü

Çayırova Mehmet Akif İlkokulu, “Müzikle gelenekten geleceğe” adını verdiği, öğretmen Nuran Kodaz’ın kurucusu olduğu yeni projeyle kültür köprüsü kurdu

kultur-koprusu-1.jpg

Çayırova’nın en çok proje üreten okullarından Mehmet Akif İlkokulu’nda yeni bir proje, kültür köprüsü temasıyla hayata geçirildi. “Bir milleti, diğer milletlerden ayıran kültürdür ve kültürün de temel öğesi geleneklerdir. Geleneklerin yeni nesillere aktarılması gerekir. Çağın bilim ve teknolojik seviyesine ulaşmaya çalışırken kültürel değerleri de ihmal etmemek gerekir” şiarıyla, geçmişten günümüze köprü olan, yaşamın can damarı geleneklerimiz “Müzikle gelenekten geleceğe”  eTwinning projesiyle dile geldi.

MÜZİKLE GELENEKTEN GELECEĞE

 

kultur-koprusu-2.jpg

Kuruculuğunu Çayırova’dan Mehmet Akif İlkokulu öğretmeni Nuran Kodaz ile Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’dan Nihat Sami Banarlı Okulu öğretmeni  Gülay Caner’in yaptığı “Müzikle gelenekten geleceğe” eTwinning Projesİ, 7-11 yaş arası 97 öğrenci ile 3 bölge 7 ilden; Konya’dan Hamza Evmez, Antalya’dan Emine Kocaöz, Ankara’dan Halime Mirza, Kırklareli’nden Sertaç Çelik, Tekirdağ’dan Evrim Güner ve Gamze Öztürk, İstanbul’dan Bengü Annak Kızıltoprak ve Meryem Sunca Yaman’ın proje ortaklığı ile yürütülüyor. Projeye dair şunlar kaydedildi:

LOGO VE AFİŞ TASARLADILAR

kultur-koprusu-3.jpg

“Proje tüm yönleri ile çocuklarımıza dünün ayak izlerini takip ederek sağlam adımlarla kültür köprüsü oluşturmuş, geleneklerimizi tanıtmış, geleceğe umut ışığı olmuştur. Projemizin Mart ayı etkinliğinde çocuklarımız kendi logolarını ve afişlerini tasarladılar. Öğrencilerimiz, hazırladığımız çevrimiçi programda yöresel halk oyunlarımızı, türkülerimizi yakından tanıma fırsatı buldular. Yöresel kıyafetlerimizi çizdiler. Okul panolarımız oluşturuldu.

23 NİSAN’DAN HIDIRELLEZE…

 

kultur-koprusu-4.jpg

Nisan ayı etkinlikleri çerçevesinde 23 Nisan etkinliklerimiz tamamlanarak büyük bir coşkuyla kutlandı. Öğrencilerimizin yazdığı akrostiş şiir çalışması ve görsellerle sanal kitabımız (e-Book) oluşturuldu. Geleneksel Ramazan manilerimiz, çocuklarımızın dilinden  tasarladıkları davullar ve yöresel kıyafetlerle dile geldi. Geleneksel Hıdırellez Bayramını hazırladığımız program çerçevesinde sürpriz konuklarla kutladık.

İŞARET DİLİYLE TÜRKÜ

kultur-koprusu-5.jpg

Hıdırellez Bayramı etkinlikleri çerçevesinde sanal dilek ağaçlarımızı oluşturduk. Eş zamanlı masal anlatımlarımızı yaptık. Halk edebiyatımızın önemli parçası tekerlemelerimizi seslendirdik. Ünlü halk ozanımız Aşık Veysel’in türküsünü özel gereksinimli öğrencilerimizi düşünerek öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte işaret diliyle söyledik.

 

kultur-koprusu-6.jpg

Özellikle bu pandemi sürecinde çocuklarımız geleneklerimizi yaparakyaşayarak  öğrendiler ve eğlendiler. Proje kurucusu Nuran Kodaz, “Teknolojiyi amaçsızca kullanan yeni nesle geleneklerimizle harmanlanmış yeni bir bakış açısı kazandırmak ve kaliteli zaman geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını” söyledi.

 

kultur-koprusu-7.jpg

“Kültürel mirasımızın aktarılması ve yaşatılmasında destek veren bütün paydaşlarımıza, velilerimize ve projenin merkezindeki öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ettiğini” belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.