Medical Park üniversite olacak

Medical Park üniversite olacak

 Medical Park Hastaneler Grubu Genel Müdürü Semih Dinç, Kavanlar Firması’nın inşa ettiği Symbol Kocaeli Projesi’nin daha erken bir tarihte tamamlanabilir...

 

Medical Park Hastaneler Grubu Genel Müdürü Semih Dinç, Kavanlar Firması’nın inşa ettiği Symbol Kocaeli Projesi’nin daha erken bir tarihte tamamlanabilir olacağını ifade ederek 2015 yılında Medical Park hastaenesi’nin üniversiteleşebilir bir hastane olabileceğini öne sürdü. Dinç “Özel sağlık kuruluşu bilimle özdeşleşirse insanların bakış açısı değişir ve bu nedenle 2014 sonunda burayı açıp 2015’te Eylül ayında öğrenci almak istiyoruz. Üniversiteleştiğinizde bilimden, etik değerlerden, tıbbın insan sağlığına sunduğu yeni gelişmelerden uzaklaşmazsınız hem halkın size güveni bu boyutta artacaktır. Burada hep birlikte bir şeyler anlatmaya çalışan, katma değer üretmeye çalışan, iş istihdam etmeye çalışan, bu ülkeye ssk ödemeye, kdv ödemeye gelir vergisi ödemeye çalışan ve sektör içerisinde de en riskli grubu yani hizmet sektörünün seçili insanlarını bir defa da kutluyorum” dedi.

Proje tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, Odeabank Genel Müdür Yardımcısı Erol Sakallıoğlu, Kavanlar İnşaat CEO’su Cengiz Kavan, Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu, Medical Park Hastaneler Grubu Genel Müdürü Semih Dinç, Hilton Worldwide Türkiye Geliştirme Direktörü Pogda Demircan ve Ever Grup Genel Müdürü Mehmet Metin Gürler’de katıldı.

200 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Kavanlar Firması’nın eski İztop enkazından boşalan ve Başiskele  ilçe sınırları içerisinde kalan alanda projesine başlanan Symbol Kocaeli Projesi’ne, Odeabank 105 milyon Dolar finansman sağlarken projenin toplam maliyetinin ise 200 milyon Dolar’ı bulması bekleniyor. Bu dev yatırım projesi içerisinde Medikal Park hastanesi, Hilton Oteli, büyük bir kongre merkezi ve Alışveriş Merkezi olacak. Başiskele  ilçe sınırlarında kalan D-100 karayolu kenarında Yahya Kaptan Kavşağı karşısında yapımına başlanan dev proje’nin 22 ay gibi bir zaman diliminde tamamlanması bekleniyor.

 

ODEABANK 2. ŞUBE İLİMİZDE AÇIYOR

Kocaeli’nin ilk ve tek karma projesi Symbol Kocaeli’nin kredi finansmanı Odeabank oldu. Odeabank, Marmara Bölgesi’nin önemli ticaret merkezlerinden Kocaeli’nin en büyük karma kompleksi “Symbol Kocaeli” için inşaat sektörünün güçlü ismi Kavanlar İnşaat ile dev bir kredi anlaşmasına imza attı. Proje finansmanında çıta yükselten Odeabank’ın Genel Müdürü Hüseyin Özkaya “Sektörde, uzun vadeli finansmanda da Odeabank farkı hissedilecek. Ayrıca İzmit’te ikinci Şubemizi açıyoruz ve Türkiye genelinde 7 şube daha açarak büyümeye devam edeceğiz. Symbol Kocaeli, bankacılığın her segmentinde olduğu gibi proje finansmanında da büyük adımlar atacağımızın, çıtamızı yükselttiğimizin bir kanıttı. Odeabank, sektörde 15 yıl sonra aldığı ticaret izni ve gösterdiği başarılı grafik ile yükselen Türk bankacılığına olan inancın göstergesi oldu” dedi.

 

2600 KİŞİYE İŞ İSTİHDAMI OLACAK

Projenin ilimiz ve çevresinde büyük istihdam oluşturacağını ifade eden Özkaya, “Marmara Bölgesi’nin can damarlarından Kocaeli’nin Symbol gibi modern bir projeye kavuşmasında önemli bir rol oynamaktan son derece mutluyuz.  Bölgenin tek karma projesi, kapsadığı bir çok alan itibariyle Kocaeli’ye sosyo ekonomik olarak büyük katkılar sağlayacak. Symbol Kocaeli’nin toplamda 2 bin 600 kişilik istihdam hedefiyle bölgeyi şahlandıracağına inanıyoruz. 200 milyon Dolar yatırımla tamamlanacak olan projemiz Kocaeli’nin modern portresini daha da zenginleştirecek” şeklinde konuştu

 

 

 NOVA SULTANİ MİMARİSİNİ YAPACAK

Symbol Kocaeli’de; Medicalpark Grubu Medicalpark Kocaeli Hastanesi’yle, Hilton Worldwide Hampton by Hilton markasıyla yer alacak. Mimari konsepti, kiralaması ve işletmesi gayrimenkul geliştirme ve yatırımı alanında Türkiye’nin en başarılı kurumlarından Turkmall tarafından gerçekleştirilen Symbol Kocaeli’nin; mimari projelerini yine birçok alışveriş merkezi ve kompleksin yaratıcısı olan Nova Sultani üstleniyor. Dev kongre merkezinin işletmeciliği ise, bu alanda uzman uluslararası firmalarla yapılacak olan ‘çözüm ortaklığı ‘ şeklinde gerçekleştirilecek. Symbol Kocaeli projesinin kentin iş dünyasına, ticaretine, istihdamına, kültür, sanat ve turizm hayatına önemli katkılar sağlaması hedefleniyor.

  

TEŞEKKÜR ETTİ

Kavan “ Bu büyük heyecanımıza başta finansal destek sağlayan Odeabank Yönetimine, Genel Müdürü Sayın Hüseyin Özkaya’ya, Genel Müdür Yardımcısı Sayın  Erol Sakallıoğlu’na, proje geliştirme-yönetme ve kiralama konusunda başarılı çalışmalar gösteren Turkmall’e , özel sağlık sektöründe Türkiye’nin en büyüğü olan Medicalpark grubuna, dünyanın en  prestijli otel zincirlerinden Hilton Worldwide’a ve Ever Turizm’e ve bu projede emeği geçen tüm kurum ve kişilere yürekten  teşekkür ederim’ şeklinde duygularını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.