Mecliste ücretsiz yemek tartışması

Mecliste ücretsiz yemek tartışması

Gebze Belediyesi kasım ayı olağan meclis toplantısında CHP Grubu ile Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz arasında, belediyenin öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek vermesi konusunda tartışma yaşandı.

Gebze Belediyesi kasım ayı olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı içinde bulunan belediye meclis salonunda gerçekleştirilen meclisin toplantısı Yoklama– Açılış ile başladı. Mecliste 10 Ekim 2022 tarihli meclis birleşimine ait karar özetlerinin okunması ve oylanması devam edildi. Ardından CHP Meclis Grubunun Gebze Belediyesi’nin bir öğün öğrencilere yemek dağıtılması ile ilgili olarak CHP Grubu adına grup sözcüsü Saide Arslan Çalışkan söz alarak, “Günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamayan aileler var. Önerge para olarak değil çocuklara tek öğün yemek ihtiyacını karşılamak için yemek dağıtımı önerimiz var” dedi.

 

“FAKİR EDEBİYATI GERİDE KALDI”

Konuyla ilgili olarak Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Gebze’de şu an 90 bin öğrenci ve 5bin öğretmen var. Mahallelerin ortalaması çok farklı değil. Burada muhtarlıklar ve ilgili kurumlar tarafından tespit edilen kişilere yemek veriliyor. Ancak öğrencilere yemek vermek mümkün değil. Memlekette aç ve açık bırakmıyoruz. Sosyalist fakir edebiyatı geride kaldı. Bunlar çok geride kaldı. Fakirlik edebiyatı yapanlar daha sonra Starbucksta kahve içiyor. Aç olan varsa tüm kurumlarla buradayız. Yemek dağıtan bir tane CHP’li belediye varsa gösterin. Kendilerinin yapmadığını benden neden istiyorsunuz?” deyince CHP grubu ve Büyükgöz arasında tartışma yaşandı.

 

meclis-2-008.jpg

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.