Mecliste tapu sorunu tartışması

Mecliste tapu sorunu tartışması

  **Gebze Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısında Gebze Yavuz Selim ve Hürriyet Mahalleleri’nde 2B ve tapu sorunu tartışması yaşandı.  Gebze...

 

 

**Gebze Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısında Gebze Yavuz Selim ve Hürriyet Mahalleleri’nde 2B ve tapu sorunu tartışması yaşandı.

 

 

Gebze Belediyesi Mart Ayı olağan meclis toplantısı Adnan Köşker başkanlığında önceki gün gerçekleştirildi. 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda bulunan belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıda toplam 22 madde görüşülerek karara bağlandı. Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallelerinin 2B tapu protestosu altında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. 2B tapu sorunun çözümü için CHP’liler Meclis önerge sundu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker konunun gündeme alınmasını gerek olmadığını belirtti.

YANLIŞ YÖNLENDİRİYORSUNUZ

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Başkan Köşker, “Her gün o mahallede o insanları kışkırtmak, tahrik etmek için sabah akşam orada olmak yanlıştır. Bu insanları huzursuz ve tedirgin etmenin ne anlamı var? Bu yarayı neden kaşıyorsunuz ve yanlış yönlendiriyorsunuz. Bu mahallelerdeki insanları mutsuz etmenin anlamı yok. Burada iş yapacağız, şov yapmayacağız. Biz bu işin çözümünü vatandaşlarımıza söyledik. Biz bu konuyu istişare ettik. Sayın bakanımızda gelecek halka buluşacak, büyükşehir belediye başkanımız bunu söyledi.

RAYİÇ BEDEL YÜKSEK

‘Hisseli tapu satacağız, rahat olun.’dedik. TOKİ yok orada. Rezerv alanı çıkardık. Biz sadece 5 dönüm rezerv alanı yaptık. TOKİ’ye verecek olsaydık bunu yapmazdık. Bu arkadaşlarımız yer sahibi olsunlar, mağdur olmasın diye rezerv alanı ilan ettik. Bunda yanlış bir şey var mı?” dedi. CHP Grup Sözcüsü Salih Işık ise konuyla ilgili olarak, “Tapu tahsis belgesi 2B hak sahipleri ve 20 yıldan fazla oturan vatandaşlarımızın mülkiyet sorularının çözümü ve belediye ile yurttaş arasında barışın sağlanması noktasında arsa bedelleri hiç veya kısmen ödemiş olanlardan alınmalı. Kent halkının durumu göz önüne alındığında belediye tarafından belirlenen rayiç bedel bizce yüksek olarak kabul edilmektedir.” diye konuştu.

BOSTAN’DAN MERMERCİLER TEPKİSİ

Mermerciler Fuarı projesine yapılan itirazların değerlendirilmesine ilişkin gündem maddesinde ise, Bağımsız Meclis Üyesi Fahrettin Bostan’ın itirazı AKP’li ve CHP’li Meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. Bunun üzerine söz alan Meclis Üyesi Fahrettin Bostan, özellikle CHP’lilerin Büyükşehir’de ret verip Gebze Meclisi’nde kabul oyu vermesine tepki göstererek, “Ben bu fuar olayına karşıyım. CHP buna Büyükşehir’de itiraz ediyor, Gebze Meclisi’nde ise kabul ediyor. Yazıktır, bu akdarına da pes diyorum.” dedi.

 

Haber: Hanifi Surun


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.