Mecliste kürsüde konuşma tartışması yaşandı

Mecliste kürsüde konuşma tartışması yaşandı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinde Millet İttifakı Meclis Üyelerinin gündem dışında kürsüde söz almak istemesi tartışmalara neden oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı dün Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezinde yapıldı. Toplam 98 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık yaptı. Meclis Toplantısında gündem maddeleri görüşülmeden önce Muhalefet partilerinin soru önergeleri görüşüldü. CHP’li Engin Taşdemir ve Halis Koç’un önergesinde, Gebze Balçık Mahallesi çevresinde bulunan çevre kirliliği ve ulaşım sorunu soruldu. Bir başkan önergede ise Büyükşehir Belediyesine ait Toplu Taşımada Kullanılan CNG ile Çalışan Otobüslerde çıkan yangınlar soruldu.

“HANGİ TEDBİRLER KONULMUŞTUR?”

Önergede farklı zamanlarda sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) ile çalışan otobüslerde çıkan yangınlar hatırlatılarak, “Kocaeli Büyükşehir'in mevcut 197 adet CNG ile çalışan otobüslerine ilaveten 100 adet daha satın alınmasının planlandığını göz önüne aldığımızda, benzer kazaların yaşanmaması için satın alınacak otobüslerde, mevcut çalışan otobüslere ilaveten hangi tedbirler konulmuştur?” ifadeleri kullanıldı. Önergeler sonrası mecliste kısa süreli gerginlik yaşandı. Ayasofya Camii’nde Atatürk’e hakaret edilmesi ile ilgili Millet İttifakı Meclis Üyeleri adına İYİ Partili Nurcan Acaroğlu Göktaş söz almak istedi.

“YERİNİZDEN KONUŞABİLİRSİNİZ”

Konuşmanın kürsüde yapılıp yapılmaması ile ilgili tartışma yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Her konuşmayı kürsüden yapmak istiyorsunuz. İsterseniz kürsüye çıkmadan yerinizden konuşabilirsiniz. Öncesinde bilgi verirseniz daha iyi yönetiriz meclisi” dedi. Büyükakın’a yanıt veren İYİ Partili Göktaş, “Öncesinde derken ne kadar öncesinde bilgi vereceğiz. 1 dakika 49 saniyelik bir konuşmamız var zaten. Bunu belirtiyorum. Atatürk’e yapılan bir hakarete dair kısa bir konuşma yapacağım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.