Mecliste Kentsel Dönüşüm tartışması

Mecliste Kentsel Dönüşüm tartışması

Çayırova Belediye Meclisi Ekim ayı oturumunda Çayırova Emek ve İnönü Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği üyeleri de katıldı. Meclise katılan...

Çayırova Belediye Meclisi Ekim ayı oturumunda Çayırova Emek ve İnönü Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği üyeleri de katıldı. Meclise katılan mahalliler mahallelerinde kentsel dönüşüm istemediklerini belirttiler. 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sıra gündem dışı konuşmalara geldi. İlk olarak söz alan Saadet Partisi İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi İlhami Bayrak konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle söyleyeceklerim için sizi tenzih ediyorum. Çünkü muhatabımız değilsiniz. Bizlerin ve halkın asıl muhatabı olan Başkan burada yok, zaten Şekerpınar’da ki arsa meselesinden Kentsel Dönüşüm sorununa kadar birçok konuda halk ile sıkıntı yaşayan bir başkan ve belediye yönetimi mevcut. Yine siyasi olarak yalnız bırakılmış bir başkan var ortada. Kentsel Dönüşüm konusunda mağdur olmuş bu insanlar dilekçelerini bizlere getirdiler ve bilgisizlik konusunda sıkıntıları olduğunu söylediler. Sizler bu çalışma konusunda vatandaşları bilgilendirseydiniz ne olurdu. İşlerin vahameti bu seviyeye ulaşır mıydı? Biz halkımızı sahipsiz bırakmayacağız tabii ki, onlar bizi bu sebeple seçtiler. Bizler bugün bize verilen bu dilekçeleri kayda alarak gerekli hukuki süreci başlatacağız ve yılbaşından önce bu konuyu çözeceğiz” dedi.

“YAPILAN ADİL DEĞİL”

6 ay sonra Saadet Partisi iktidarı döneminde hesabını veremeyeceğiniz işler yapmayın diyen Başkan Bayrak “Belediyeye vermiş olduğumuz soru önergelerine doğru ve tatmin edici cevaplar alamıyoruz. Bu konuda da sizleri bir kez daha iş ciddiyetine davet ediyorum” dedi. Kurban alanı konusunda da sıkıntılar olduğunu dile getiren Bayrak “Bu alanın geliri Çayırova Spor’a bırakılmış güzel bir şey tabi fakat adaletli mi bu yapılan bunu sormak lazım. Bu ilçede 6 futbol kulübü var fakat sizler bu o kulüpleri bu gelirden mahrum bıraktınız. Ve sadece Çayırova Spor Kulübüne böyle bir imtiyaz sağladınız. Bu adaletli bir çalışma değildir” şeklinde konuştu.

“HALK İLE İRTİBATTAN KAÇTINIZ”

Kentsel dönüşüm konusunda da konuşan Suludere “Ortada bir sorun olduğu aşikâr, ben bu dilekçeleri görünce şok oldum. 500’e yakın insan bu dilekçelerin altına imza atmış yani ciddi bir mesele var ortada. Bizler kentsel dönüşüme karşı değiliz, fakat bilgi kirliliği işleri bu seviyeye getirdi. Çünkü sizler halk ile irtibattan kaçındınız. Bir proje hazırladınız ve basına tanıttınız ben açık söylüyorum bu insanların o evlerinden çıkıp bu binalara geçmesi peşinden trajedilere sebebiyet verebilir. Bu insanların endişeleri var ve bu endişeleri gidermekte sizlerin elinde. Bu insanlar ile bir araya gelip orta yolu bulmalıyız. Bizler CHP olarak bu tarz bir yaklaşıma destek oluruz” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIN SIKINTISINI BİLİYORUZ”

Suludere’nin arından söz alan Başkan Vekili Bülent Çorapsız ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle Kentsel Dönüşüme karşı olmamanız güzel bir durum. Bizler de bu konuyu boş bırakmış durumda değiliz. Vatandaşların sıkıntısının bilgi alamamak olduğunun da farkındayız. Bizler bu konuda bir görüşme ortamı hazırlamak için çok çalıştık. Fakat vatandaşların bir kırgınlığı söz konusu haklıdırlar da. Biz vatandaşlarımız ile bu konuda bazı görüşmeler gerçekleştirdik” diye belirtti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.