Mecliste Gök Denizcilik tartışması

Mecliste Gök Denizcilik tartışması

 Gebze Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin oylanarak kabul edildiği meclis toplantısında Gök...

 

Gebze Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin oylanarak kabul edildiği meclis toplantısında Gök Denizciliğin sözleşme uzatma talebi kabul edildi.

CHP’liler tepki gösterdi

Geçmiş borçlarını ödememesi nedeniyle CHP grubu sözleşmenin yenilenmesine tepki gösterdi. CHP grubu adına konuşan Cihangir Orhan, Gök Denizciliğin güven vermediğini belirterek sözleşmenin uzatılmasının yanlış olduğunu, şirketin belediyeyi zarara uğrattığını söyledi.

Talep muhalefetin reddine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi ve başkana sözleşme yenilenmesi için yetki verildi. Meclisin gündem dışı kısmında söz alan CHP Grup Sözcüsü Cihangir Orhan, “Topçu alayı buradan kalktı, yer TOKİ ye devredildi. Durumu netleşti mi? TOKİ orayı işletirken belediyeye ait proje olacak mı? Gebze de hal sıkıntısı var. GTO bunu Ankaraya taşıdı ve büyükşehir ile görüştü. Halin durumu içler acısı. Buraya yeni bir yer tahsisi olabilir mi? Son aşaması nedir hal yerinin? Bu süreçte herhangi bir yer verme konusunda görüşünüz var mı?” diye sordu. MHP’li Erdoğan Şahin de fuar alanı yapılması için başkana öneride bulunarak bir heyet oluşturulmasını ve Ankara’ya gidilmesini istedi.

2014 YILINDA BU SORUN ÇÖZÜLECEK

 

Sorunla sorulara ilişkin Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker “Kışla TOKİ’ye devredildi.  Yüzde 60’ı eğitim alanı, yüzde 40’ı da imara ayrılacak. Henüz durumu net değil ama büyük kısmının yeşil alan olmasını istiyoruz. Hal binasına geçtiğimiz hafta gidip görüştüm. Sıkıntıları biliyoruz. Küçük sanayi de terminal olarak düşündüğümüz yeri hal olarak planladık ama İstanbul’da hali Aydınlı’ya taşıyacak. Eğer taşınırsa buradaki hale gerek kalmayacak. Arkadaşlara buradan yer bulmaları gerekiyor. Oraya monte etmeye çalışıyoruz. O zaman arkadaşlarımız da mutlu olacaklar. 2014 yılında bu sorun çözülecek” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.