Meclislerin kalbi Çayırova  ve Gebze’de atacak

Meclislerin kalbi Çayırova ve Gebze’de atacak

Gebze Bölgesi Belediyeleri ekim ayı toplantılarının üçü yarın, biri Cuma günü gerçekleşecek. Darıca ve Dilovası ile aynı gün toplanacak Çayırova’da ana konu Argen’e yer kiralanması. Gebze’de mali performansa CHP sıkı hazırlandı..

Gebze Bölgesi Belediyeleri’nin ekim ayı olağan toplantıları iki ayrı günü yayıldı. Yarın Dilovası (11.00), Darıca (14.00) ve Çayırova (16.00); öbürsügün Gebze (16.00) Belediye Meclisleri toplanacak. Dört ilçenin belediye meclisleri nezdinde en önemli gündem maddesi Çayırova’da masaya yatırılacak. Belediyeye ait Cumhuriyet Mahallesi’ndeki düğün salonunun belediye iştiraki Argen A.Ş’ye kiralanması istemi tansiyonu yükseltecek gibi. Gebze’de ise mali performansa CHP sıkı hazırlandı..

GEBZE’DE MALİ PERFORMANS

Gebze Bölgesi’nde meclis toplantı günü diğer üç belediyeden farklı tek belediye, Gebze Belediyesi. Başkan Büyükgöz ve tüm meclis üyeleri CHP Meclis Grubu’nun yerel basın talebini dikkate alarak ekim ayı olağan toplantısının 02 Ekim Cuma günü 16.00’da toplanmasını oy birliğiyle karara bağlamıştı. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlığında gerçekleşecek toplantı öncekiler gibi yine yoğun gündemli olacak. 12 gündem maddeli toplantıda öne çıkan konu, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2021 yılı mali performans programı. Ancak bu gündem maddesi tahminen 10-15 gün sonra gerçekleşecek ikinci oturuma bağlanacak. Öte yandan CHP Grubu’nun mali performansa dair sıkı bir hazırlığı oldu. Cuma günkü mecliste ana gündemi daha çok CHP Grubu’nun önergeleri belirleyecek gibi.

 

 

DARICA HİZMETLERİ İHALE EDİYOR

 

Darıca Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısı yarın saat 14.00’te Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık başkanlığında toplanacak. Bugüne kadar hep 15.00’te başlayan toplantı bir saat öne çekildi. Darıca Belediye Meclisi geçen ay Gebzeli bir grup gazetecinin KOGACE desteğiyle, bölgedeki dört belediyeden –Dilovası hariç- üçünün ayrı günlerde toplanması talebine set çeken tek belediye olmuş, ancak bir saat geriye çekmekle yetinmişti. Darıca Belediye Meclisi’nde 7’si müdürlükten gelen teklifler, dördü komisyon raporları olmak üzere 11 olağan gündem maddesi var. Bunlardan en dikkat çekeni ise, “Destek Hizmetleri’nden gelen Belediye Hizmetlerinin İhale Edilmesi ile ilgili yazının okunup görüşülmesi.”

ÇAYIROVA’DA ARGEN GERGİN GEÇECEK

Çayırova Belediye Meclisi’nin yarın Bünyamin Çiftçi başkanlığında gerçekleşecek ekim ayı olağan toplantısının başlama saati 16.00. Daha önceleri 15.00’te toplanan meclis, yerel basının takibinin kolaylaşabilmesi için bir saat ileriye alındı. 7 gündem maddeli mecliste en önemli gündem maddesi birinci sırada yer alıyor. Mülkiyeti belediyeye ait olan Cumhuriyet Mahallesi, Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi içindeki düğün salonunun 10 yıl süreyle belediye iştiraki Argen A.Ş’ye tahsisi görüşülecek. Sadece Çayırova’nın değil Gebze Bölgesi belediyelerinin en önemli gündem maddesi aslında meclise gelmeden kamuoyu gündemine gelmişti. CHP öneriye şiddetle karşı ve yarınki meclis toplantısında tansiyonun yükseleceğine kesin ihtimal veriliyor. 2021 mali yılı performans programı, bütçe kararnamesi ile gelir ve gider bütçeleri diğer öne çıkan gündem maddeleri.

DİLOVASI’NDA OLASI GÜNDEM

DIŞI KONU: NUH ÇİMENTO

Dilovası Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısı yarın saat 11.00’de başlayacak. 13 gündem maddesinin ilk 11’inde ağırlık imarın. Almanya’nın Hannover Belediyesi’nden gelen davet ile belediyeye şartlı bağışa ilişkin gündem maddelerinin ardından 2021 mali yılı analitik bütçe taslağı ve bütçe kararnamesi görüşülecek. Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığındaki toplantıda yakın zamanın çok tartışılan konusu, Nuh Çimento’nun ÇED toplantısının da gündem dışı olarak konuşulacağı sanılıyor. (Haber Merkezi)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.