MEB’den özel okul kararı

MEB’den özel okul kararı

Gelecek eğitim öğretim döneminden itibaren özel okullarda derslerde kullanılacak kitaplar, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış ücretsiz ders kitapları olacak.

16 Şubat tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile özel okullara ilişkin pek çok yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeler arasında özel okullarda derslerde kullanılacak kitapların da Bakanlıkça onaylanması zorunluluğu yer alıyor.

BAKANLIK ONAYLI ÜCRETSİZ DERS KİTAPLARI

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış ders kitapları, devlet okullarında olduğu gibi özel okullarda da ücretsiz olarak dağıtılacak. Bu kitaplar, eğitim programlarına uygun olarak düzenli bir şekilde güncelleniyor ve öğrencilere ücretsiz olarak temin ediliyor.

DERS KİTAPLARI MERKEZİ DENETİME TABİ TUTULACAK

Bakanlık, özel okullarda kullanılan ders kitaplarının onaylanmış kitaplar olup olmadığını denetlemek için yeni düzenlemeler getirdi. Özel okullar, 2024-2025 eğitim öğretim döneminden itibaren bu denetimlere tabi tutulacak.

EZAİ MÜEYYİDE UYGULANABİLECEK

Derslerde Bakanlık onaylı kitapların kullanılmaması halinde özel okullara cezai müeyyideler uygulanabilecek. Bu kapsamda, özel okullara öğrenci sayısı kadar ders kitabı ücretsiz olarak gönderilecek ve kullanılmayan kitaplar için cezai müeyyideler uygulanabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.