Mc Paketlemede TİS imzalandı

Mc Paketlemede TİS imzalandı

Darıca’da üretim yapan Mc Paketleme Taş. Hiz. Ve Tic. Ltd. Şti.  İşyerinde Nakliyat-İş Sendikası üyesi işçiler adına yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

İmzalanan sözleşmede 1. Yıl ücret artışı ortalama %32 oldu.
ZF Sachs Süspansiyon Sistemleri San. ve Tic. AŞ.’nin taşeronu  Mc Paketleme Taşımacılık Hiz. ve Tic. Ltd. Şti.’de çalışan 35 üyemiz adına 3. Dönem toplu iş sözleşmesi tüm üyelerimizin oybirliği ile imzalandı.
Yapılan imza törenine Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Av. Ayhan Erkan, Örgütlenme Daire Başkanı Erdal Kopal, Mc Paketleme İşyeri Sendika Temsilcisi  Evren Bilgin, Mc Paketleme’den Nihat Murat Canan ve Av. Neslihan Emre İlhan katıldılar.  
Yapılan TİS anlaşmasına göre,  sendikaya üye olan işçilerin işe giriş ücretleri olan asgari ücrete  aylık %8 oranında ücret zammı yapılırken, 1. Yıl seyyanen zam, kıdem zammı ve ikramiyedeki artışla birlikte yıllık artış oranı ortalama %32 oldu. İkramiye 120 güne (dört tam maaş) çıkartılırken, bayram, yakacak, evlenme, çocuk parası ve öğrenci yardımları da yapılan anlaşmaya göre yapılacak.
İkinci yıl ise bu ücretlere ücret zammı oranında artış yapılacak. Haber Merkezi 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.