Mazbatasını alan Büyükakın; “Muhalefetin sözlerini tutmayacağından eminim”

Mazbatasını alan Büyükakın; “Muhalefetin sözlerini tutmayacağından eminim”

İl Seçim Kurulundan mazbatasını alarak ikinci dönemine başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, programda yaptığı açıklamada milletimize hiç bir zaman yüz çevirmedik diyerek, muhalefetin sözlerini tutmayacağından dedi.

31 Mart 2024 yerel seçiminde tekrardan başkan seçilen Cumhur İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bugün İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı. Mazbata alma töreni ardından konuşma yapan Büyükakın, şunları söyledi:


GURURLA HİZMET YAPACAĞIZ

Bizler için neşeli bir gün. Uzunca bir seçim maratonu yaşadık. Yaklaşık üç ay kadar sürdü. Hatta önceki hazırlıklarını düşündüğünüzde dört aya sarkan bir süreçti. Bu süreçten alnımızın akıyla çıktık diye düşünüyorum. Türkiye'yle kıyasladığımızda oldukça başarılı bir sonuç elde ettik. Haklı olarak gururlu ve sevinçliyiz. İnşallah önümüzdeki beş sene boyunca da milletimize hizmet görevini gururla yerine getireceğiz.


MİLLETİMİZE HİÇ BİR ZAMAN YÜZ VERMEYECEĞİZ

Biz daha önce de defalarca söyledik. Biz yarış bittikten sonra da koşan atlarız. Hiç durmadık, bundan sonra da koşmaya devam edeceğiz. Son bir ayda, iki ayda milleti hatırlamayacağız. Milletimizden hiçbir zaman yüz çevirmeyeceğiz. Sürekli olarak yani şu andan itibaren bayram tatili bile yapmadan çalışmaya devam edeceğiz. Milletimiz de gereken takdiri bir beş yıl daha geçtiğinde yine aynı şekilde Allah'ın izniyle milletin yanında duranlarla durmayanları birbirinden ayırt edecek.


SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Muhalefetin sözlerinin tutulmayacağını eminim. Zaman her şeyi gösterecek ama geçtiğimiz beş yılda tutulmayan sözler önümüzdeki beş yılda tutulmayacak. Biz onların başarısızlığı üzerine başarıyı inşa edecek bir siyasi kültür hiçbir zaman olmadık. Biz her zaman başarı için mücadele ettik. Birileri başarısız olsun da biz başarı görüşelim diye de hiç uğraşmadık? Ama onlar maalesef bizim başarısız olmamızı kendilerine başarı sayan bir kültürden geliyorlar. Biz hiçbir zaman polemik yapmayı siyaset yapmanın bir biçimi olarak görmedik. Doğru da bulmadık. Seçim döneminde onların politiklerine cevap vermek için gereken şeyleri elbette söyledik. Gerekirse elbette söyleyeceğiz ve sessiz kalmayacağız. Bunu bilmelerinde fayda var.


KAVGA GÜRÜLTÜ GÖRMEYECEKLER

Tevazunuz, suskunluğumuz, hoşgörümüzden acizliğimizden değil. Suskunluğumuz bu millete olan saygımızdan, edebimizden, azabımızdan geliyor. Biz şimdi önümüzdeki dönem yine beş yıl boyunca hizmet üretmek için çalışmaya devam edeceğiz. Polemik yapmaya kalkacaklar. Bunu biliyoruz. Geçtiğimiz dönemde hep böyle yaptılar. Biz bunlara hiçbir alet olmayacağız. Bizim dilimiz bu kente geçtiğimiz beş yıl boyunca huzur verdi. Aynı şekilde devam edecek. Küskünlük, kırgınlık, kavga, gürültü bizden görmedi insanlar geçtiğimiz beş yılda. Önümüzdeki beş da görmeyecekler. Bu kentin huzurunun teminatı biz olacağız.


BU KENTE AĞABEYLİK YAPTIK

Geçtiğimiz beş yılda bu kentin kavga ortamına sürüklenmemesinin teminatı bizdik. Önümüzdeki dönemde de biz olacağız. Biz bu kente hep ağabeylik yaptık. Önümüzdeki süreçte de aynı şekilde devlet adamı hassasiyeti ile bu görevimizi icra edeceğiz. Sadece siyasi polemiklerle kentin bir gelecek inşa edemeyeceğini biliyoruz. Sadece göz boyamayla, vaatle günü kurtaran faaliyetlerdir. Sağduyuyla akıllı adımlar atarak, yerli yerinde işler yaparak, sürekli milletimize yüzümüz dönük olarak çalışmaya devam edeceğiz.


CUMHURBAŞKANIMIZIN GELİŞ TARİHİ BELLİ DEĞİL

Cumhurbaşkanımız gelişi ile ilgili henüz bir takvim açıklanmış değil. Bir ziyaret programı düşünülüyor ama henüz tarihle ilgili bir şey yok. Cumhurbaşkanımızın bir yurt dışı seyahati olacak. Bayram tatili var yine malum. Bütün o programların ardından yaza doğru bir program olacağını tahmin ediyorum.“

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum