Masal yazıyorlar ama belki de gerçeği yazıyorlar

Masal yazıyorlar ama belki de gerçeği yazıyorlar

Çayırova Mehmet Akif İlkokulu’nda Aysun Kurt Katman’ın proje ekibinde yer aldığı Masal Benim Yazar Benim” e Twinning projesinde öğrenciler değişik illerder 95 öğrenciyle birlikte, masallarını, masal, kimbilir belki de gerçek formatında yazmaya başladı.


** Çayırova Mehmet Akif İlkokulu’nda öğretmen Aysun Kurt Katman’ın proje ekibinde yer aldığı Masal Benim Yazar Benim” adlı e Twinning  projesinde öğrenciler Türkiye’nin değişik illerinden 95 öğrenciyle birlikte, masallarını, masal formatında yazmaya başladı. Geleceğin yazar adaylarının masallarının gerçeğe dönüşmesi de mümkün

 

Dünyayı ve ülkemizi saran pandeminin ve teknolojinin kıskacında sıkışıp kalan çocuklarımızın yetenek ve hayal güçlerini ortaya çıkaracak bir şeyler yapmak gerektiğine inanan yedi ilimizden dokuz okulun dokuz öğretmeni çocuklara masalların büyülü dünyasında “Uçan Halı” gibi gökyüzünde uçma imkanı sağlayacak  “Masal Benim Yazar Benim” adlı ** e Twinning  projesinde buluştular.

 

HAYAL KURMAYI ASLA BIRAKMAYIN

Projenin hedefini ise şöyle tanımlandı: “Projemizle çocuklarımıza yazarlık yolunu açıp, yeteneklerini herkese göstermek ve eserler üretmelerini sağlamak istiyoruz.  Çocuklara hep şunu söylüyoruz: Hayal kurmayı asla bırakmayın ve unutmayın ki masal olması gerçek olmayacağı anlamına gelmez.”

MASAL FORMATINDA YAZMAYA BAŞLADILAR

Çayırova Mehmet Akif İlkokulu öğretmenlerinden Aysun Kurt Katman da ortağı olduğu “Masal Benim Yazar Benim” e Twinning  projesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Kuruculuğunu  Balıkesir Havran Seyitonbaşı İlkokulu’ndan Betül Seher Kılnamaz’ın yaptığı projede geleceğin genç yazar adayları, keşfediliyor, eğitiliyor, yazarlarla buluşuyor. Projeye Türkiye’nin yedi ilinden katılan yetenekli 95 öğrenci, kendi masalını, masal formatında yazmaya başladı.

HER HAFTA BİR YAZARLA

Projede her hafta sonu bir  yazarla çevrimiçi ortamda bir araya gelen öğrenciler yazarlığa dair merak ettikleri sorulara cevap bulurken aynı zamanda da yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyor. Proje çalışmaları birlik beraberlik ve işbirliği içinde Türkiye’nin altüı coğrafi bölgesinde aktif bir şekilde yürütülüyor.

PROJEDE YER ALAN ÖĞRETMENLER

Projede Betül Seher Kılnamaz ve Aysun Kurt Katman’ın yanı sıra öğretmenler Adana Bahçelievler İlkokulu’ndan Nuran Demir Karaman, Hakkari Yüksekova 50.Yıl İlkokulu’ndan  İshak Göç, Balıkesir Edremit Salih Korkut Budaras İlkokulu’ndan  Neslihan Ünver, Bursa Büyükşehir Belediyesi Zafer Atıcılar Ortaokulu’ndan Öznur Özkul Cengiz, Samsun Tekkeköy Lütfiye – Dr.Kenan  Yılmaz İlkokulu’ndan  Esra Boztepe, Balıkesir Havran Kalabak Ortaokulu’ndan Gürkan İnçamur, Ankara Mamak Ege İlkokulu’ndan Eymen Ölçer Durulmuş yer alıyor.

 

projii.png

 proje web.:mslbnm.blogspot.com/

masal benim yazar benim facebook 

https://www.facebook.com/groups/383781092722726

 

 

** e Twinning:  Avrupa okullarının gerekli altyapıyı sağlayarak bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir Avrupa Komisyonu girişimidir.

 

mehmet-akif.jpeg

 

Çayırova Mehmet Akif İlkokulu’nun öğrencileri, öğretmenleri Aysun Kurt Katman ile.

yazar.jpg

Proje kapsamında her hafta bir yazarla, çevirimiçi sohbette bir araya geliniyor.

yaygin.jpeg

 

Proje kapsamında 7 ildeki 9 okuldan 9 öğretmenin 95 öğrencisi masallarını yazmaya başladı.

 

okul-4.jpegokul-6.jpegokul-7.jpeg

okul-10.jpgokul-12.jpgokul-8.jpegokul-3.jpeg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.