Marmara’da yönetimin tahliyesi istendi

Marmara’da yönetimin tahliyesi istendi

Gebze Belediyesi uhdesindeki Marmara Nakliyeciler Garajı’nda yönetimin tahliyesi istendi. Akif Kaymak başkanlığındaki yönetim altı yılı aşkın süredir yargıya başvurmuş ve işletmeyi sürdürüyordu.

 CHP Gebze İlçe eski Başkanı Avukat Recep Dursun, “Tahliye yetmez. Kamunun 40 milyon TL’lik zararının hesabını kim verecek?” dedi. Gebze Belediyesi’ne ait Marmara Nakliyeciler Garajı’nda yönetimin tahliyesi istendi. Terminal yönetim kurulu başkanlığını Mehmet Akif Kaymak’ın yaptığı Marmara Nakliyeciler Terminali ve Akaryakıt Nakliye Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi tarafından işletiliyordu ancak firmanın işletme süresi, 2013 yılının mayıs/haziran ayında sona ermişti. Adnan Köşker başkanlığındaki Gebze Belediyesi yönetimi bu süreçte sözleşme yenilemedi. Firma ise yargı yollarına başvurup süreci uzattı, terminali işletmeyi sürdürdü. 
TEBLİGAT SEÇİM ÖNCESİ GİTMİŞ 
Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre Gebze Belediyesi eski Başkanı Adnan Köşker, 31 Mart yerel seçimlerine, ikinci dönem görev süresinin tamamlanmasına bir hafta 10 gün kadar bir süre kala işletme yönetimine tebligat gönderip yönetimin bulunduğu yeri boşaltmasını istedi. Ancak yönetim bu tebligatın gereğini yerine getirmeyince bugün sabah saatlerinden itibaren terminalde hareketli saatler yaşanmaya başladı. Gebze Kaymakamlığı’nın devreye girmesiyle birlikte terminale çok sayıda polis ve zabıta ekibi geldi. Yönetimin bulunduğu yeri boşaltması istendi. 
DURSUN: TAHLİYE YETMEZ 
CHP Gebze İlçe Başkanı Avukat Recep Dursun özel ilgi alanına giren konuya dair gazetemize yaptığı açıklamada tahliyenin yetersiz kalacağını belirtip kamu zararının sorumlulardan tahsil edilmesi gerektiğini kaydetti. Dursun, “Terminal yönetimi, ilgisiz bir mahkemeye başvuruda bulunarak süreci uzattı. Bu süreçte Gebze Belediyesi yönetiminin elini kolunu bağlayan hiçbir durum yoktu. 
SORUŞTURMA AÇILMALI 
Yönetim altı yıl boyunca oradan kira toplayarak haksız gelir edindi. 40 milyon TL’yi aşkın bir tutar belediyenin kasasına girmesi gerekirken yönetimin kasasına girdi. Bu süreçte yani sözleşme süresinin sona ermesinin ardından terminali belediye işletmeliydi. Gebze Belediyesi’nde mevcut yönetim, Adnan Köşker başkanlığındaki bir önceki yönetim hakkında soruşturma başlatıp kamu zararını gidermeli” dedi.
ESNAF ENDİŞELENDİ
Terminalde önlemler dün gün boyu sürerken terminal esnafı ise bir süreliğine tüm alternatif yer gösterilmeden, içerideki işletmelerle birlikte terminalin tahliye edileceğine dair endişe yaşadı. Ancak tahliye talebinin sadece yönetim için geçerli olduğu anlaşıldı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.