MARMARA'DA ŞOK EDEN GELIŞME: "2000 yıllık suskun fay uyandı mı?"

MARMARA'DA ŞOK EDEN GELIŞME: "2000 yıllık suskun fay uyandı mı?"

Maden Tetkik Arama'nın güncel fay haritasına birkaç yıl önce eklenen ve tahmini olarak 2 bin yıldır deprem üretmediği tespit edilen Gökçeyazı Fayı'na çok yakın bir noktada önceki dün meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki deprem akıllarda soru işareti bıraktı.

Jeoloji Mühendisi Aysun Aykan, Balıkesir il merkezinin de içinden geçen Gökçeyazı Fayı'nın her an kırılabileceğine işaret ederken, Balıkesir'in deprem riskinin İstanbul'dan daha fazla olduğunu vurguladı.

28 MİLYON İNSAN ETKİLENECEK
Aykan, "Marmara Denizi'ne kıyısı olan tüm iller; Balıkesir, İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, gibi 7 ilimiz, Marmara Denizi içerisinden geçen Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey kolu üzerinde beklediğimiz 7'nin üzerinde ki bir depremden etkilenecektir. Özellikle tarihsel dönemde 1766 yılında Marmara Denizi'nde meydana gelen deprem, Avusturya'dan, İtalya’ya kadar geniş bir coğrafyada hissedilmiş olup, tüm Marmara Bölgesi'nde tahribata neden olmuştur. Böyle bir depremin tekrarı ile günümüzdeki nüfus yoğunluğunu da düşünürsek kayıpların ne kadar büyük olacağını, 28 milyonu etkileyeceğini hatta bu kayıpların 6 şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerinin 2 katı olacağını üzülerek ifade edebilirim. Hiç vakit kaybetmeden depreme karşı önlemlere yoğunlaşmamız gerekiyor” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.