Marmara Uzmanlar denetim dışı

Marmara Uzmanlar denetim dışı

Gebze Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısında denetim ve faaliyet raporları görüşüldü. Belediye iştiraki Marmara Uzmanlar ise denetim dışı kaldı.

Gebze Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısı Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlığında Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Meclis toplantısında ilk olarak önergeler görüşüldü.

CHP’DEN SORU ÖNERGELERİ

CHP Grubu tarafından verilen önergeleri de yanıtlayan Büyükgöz, Metin Oktay Stadı’nın metro durağı inşaatı nedeniyle tasfiyesinin ardından oluşan eksiklik için KASKF ile bir araya gelindiğini, beş öneride bulunduklarını, KASKF’tan gelen yanıta göre hareket edeceklerini söyledi.

CHP Grubu tarafından verilen diğer önerge ise kamyon garajı ve Gök Denizcilik dahil belediyenin kiradaki 491 yerinin konumu oldu.

Meclise ek gündem olarak gelen, Ulaştırma Bakanlığı’na Osman Yılmaz Mahallesi’nde 150 metrekarelik yer tahsisi önergesi Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Meclis toplantısı denetim komisyonu raporunun okunmasıyla devam etti. Komisyon üyesi AKP’li Vasfiye Aydın çok verimli ve uyumlu bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirtip katkısı olan herkese teşekkür etti.

UZMANLAR’DA FAALİYET ZARARI

Aydın’ın ardından söz alan CHP’li üye Saide Arslan Çalışkan yüzde 100 belediye iştiraki olan Marmara Uzmanlar firmasına denetlemede bulunamadıklarını söyledi. Bu şirketin önemli miktarda faaliyet zararı olduğuna dikkat çekti. Kamyoncular garajında 10 yıllık ciddi bir kayıp olduğuna işaret etti. Başkan Büyükgöz ise eleştirilere verdiği yanıtta Marmara Uzmanlar’ın öne sürülen faaliyet zararına karşın 2019 yılını karla kapattığını kaydetti. Kiralık araçlara yönelik yapılan eleştiriye verdiği yanıtta ise bir yaş farkıyla yüzde 40-50 oranında tasarrufta bulunduklarını, bununla birlikte hayati bir riskin olmadığını söyledi.

BATTI ÇIKTI TATLIKUYU’YA UZAMALI

Faaliyet raporunun görüşüldüğü gündem maddesinde ise Meclis başkanlığı koltuğuna Meclis 1. Başkanvekili Selamet Güner geçti. AKP’li meclis üyeleri Mahmut Yandık ve Güler Şahin Gençay’ın rapora dair pozitif değerlendirmelerinin ardından CHP Grubu adına yine Saide Arslan Çalışkan söz alıp kamyon garajının belediye tarafından devralınmasının olumlu olduğunu ancak geçmişe yönelik hak kayıpları olduğunu hatırlattı. Anibal Kavşağı’ndaki battı çıktının son yağmurda da su baskınına maruz kaldığını anımsatan Çalışkan pratik çözüm olarak battı çıktının Tatlıkuyu’ya kadar uzatılmasını gösterdi. Veteriner, ziraat mühendisi, iş güvenliği uzmanı başta olmak üzere uzmanlık isteyen konularda personel eksikliğine dikkat çekti.

2021 YILINDA GÖRÜLECEK

Faaliyet raporunun oy çokluğuyla onaylanmasının ardından söz alan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz kamyon garajında geçmişe dair hukuki sürecin devam ettiğini ancak hukukun yavaş işlediğini belirtti. Gebze Belediyesi bütçesini (-) 65 milyondan (+) 28 milyona çevirdiklerini kaydeden Büyükgöz bununla da yetinmediklerini ve 50 milyon TL’lik fiziki yatırımda bulunduklarını dile getirdi. Büyükgöz, Gebze için asıl hamlelerin 2020 yılının ikinci yarısında atılacağını ve bu hamlelerin yansımasının 2021’de görüleceğini söyledi.

Hakkari’nin Durankaya Belediyesi’nin Gebze Belediyesi ile kardeş kent olma talebi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemde imara ilişkin maddelerden biri oy çokluğu, ikisi oy birliği ile geçerken diğer gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi. Öte yandan meclis toplantısını CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan da takip etti.

Gebze Belediye Meclisi’nde temmuz ayı ikinci oturumu 06 Temmuz Pazartesi günü saat 16.00’da yine Gebze Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. (Haber Merkezi)akp-grubu-2-(1).jpgchp-grubu-2.jpgsalon-027.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.