Marmara korunmadan İzmit Körfezi korunamaz

Marmara korunmadan İzmit Körfezi korunamaz

KBB Başkanı Tahir Büyükakın, CHP Grubu’nun performans programı değerlendirmelerinde çevreye detaylı değindi. Çevre Bakanlığı’na Marmara Belediyeler Birliği’nce sunulan projenin İzmit Körfezini de bağladığını söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın; İzmit Körfezi için master plana ihtiyaç duyulmaksızın çevre çalışmalarını sürdürdüklerini ancak Marmara’ya kıyı diğer illerin benzer çalışmalarda bulunmaması halinde bunların çok bir şey ifade etmeyeceğini söyledi. Büyükakın, 2019 yılının nisan ayında başkanlığına seçildiği Marmara Belediyeler Birliği’nin bu bağlamda Çevre Bakanlığı’na bir proje sunduğunu söyledi.

CHP GRUBU’NUN ELEŞTİRİLERİNİ YANITLADI

KBB Meclisi’nin 2021 yılı mali performans programı ve tahmini bütçesinin karara bağlandığı kasım ayı toplantısı ikinci oturumunda CHP Grubu’nun değerlendirmelerini yanıtlayan Büyükakın çevreyle ilgili konulara detaylı değindi. Büyükakın, İzmit Körfezi’ne dair şunları kaydetti:

MASTER PLANA GEREK YOK

“İzmit Körfezi için koruma master planı hazırlamamıza gerek yok. Çünkü korumak için bizzat çalışma yapıyoruz. Master planlar önce ne yapmanız nasıl çalışmanız gerektiğine dair hazırlanan kavram planlardır.

UÇAKLA DENETİM KONUSUNDA

ÖZELLİKLE ÖNERİDE BULUNDUK

 

Şu anda arıtma yapılmadan, bir damla su deşarjı yapılmıyor İzmit Körfezi’ne. Ama Marmara Denizi’nin tamamının korunmasını kast ediyorsanız onunla ilgili de Çevre Bakanlığımıza Marmara Belediyeler Birliği üzerinden gerekli projeleri aktardık. Özellikle uçakla denetim konusunda bir önerimiz oldu, onlar da çalışıyorlar.

DİĞER İLLER DENETLEMEZSE

BİZİM DENETİM ANLAMSIZ KALIYOR

Biz zaten kendi sınırlarımız içinde denetimi yapıyoruz ama maalesef biz ne yaparsak yapalım İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir’de gereken denetim yapılmadığında burada yapmışsınız, bir anlamı kalmıyor. Dolayısıyla bunun bir havza gözüyle düşünülerek yönetilmesi gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.