Marmara Denizi’nde büyük temizlik başlatıldı

Marmara Denizi’nde büyük temizlik başlatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum'un katılımlarıyla Marmara Denizi'ne kıyısı olan ve 7 ili kapsayan Büyük Deniz Temizliği Seferberliği için Caddebostan Sahili'nde düzenlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum'un katılımlarıyla Marmara Denizi'ne kıyısı olan ve 7 ili kapsayan Büyük Deniz Temizliği Seferberliği için Caddebostan Sahili'nde düzenlendi. törene Vali Seddar Yavuz VKS yöntemiyle bağlanarak Kocaeli’deki temizlik seferberliğini Tütünçiftlik sahilinden başlattı. Kocaeli’de Vali Yavuz’un katılımlarıyla başlatılan temizleme programına; Vali Yarımcısı Dursun Balaban, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz,   Kocaeli Liman Başkanı Murat Akpınar, Derince Gümrük Müdürü Mehmet Sağlam, Kurum Müdürleri, Oda Başkanları, STK temsilcileri, dalgıçlar, sporcular, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“12 İLÇEMİZDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından İstanbul Caddebostan Sahili'nde başlatılan temizlik seferberliği törenine video konferansla bağlanarak konuşan Vali Seddar Yavuz, eylem planını derhal uygulamaya koyduk, çalışıyoruz diyerek başladığı sözlerine şunları ekledi: “Toplumun bütün kesimleriyle bugün beraberiz. Dalgıçlarımız şu an temizlik yapıyor ve 12 ilçemizde de şuanda öğrencilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız sahillerde temizlik yapıyor ve bilinçlendirmelerimize devam ediyoruz. Diğer taraftan özellikle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu konuyla ilgili atmış olduğu önemli adımlarla birlikte ciddi bir kapasite sahibiyiz. 24 aracımız denizde müsilaj çalışmalarına devam ediyor, ayrıca emir ve talimatlarınızla gerekli hazırlıklara başladık, acil eylem planı hazırlıklarına da süratle devam ediyoruz.

“EN GÜZEL ŞEKİLDE SONUÇLANDIRACAĞIZ”

Bu çevre felaketini hep beraber, birlikte çalışarak en güzel şekilde sonuçlandıracağımıza dair inancımızı bir kez daha ifade ediyorum. Sizlerin önderliğinde ve liderliğinde inşallah daha güzel bir Marmara’da birlikte oluruz.” dedi.  Konuşmaların ardından Marmara Denizi'ne kıyısı olan ve 7 ili kapsayan Büyük Deniz Temizliği Seferberliği başlatıldı. Vali Yavuz, katılımcılarla beraber yapılan çalışmaları inceleyerek bilgi aldı. Mücadelede kullanılan araçları da inceleyen Vali Yavuz, çalışanların hal hatırlarını sorup kolaylıklar dileyerek Körfez’den çıkartılan çöpleri de inceledi Tekne, deniz süpürgeleri ve dalgıçlar yardımıyla toplanarak vidanjörle çekilen müsilaj ve çeşitli atıklar, ilimizdeki arıtma tesisine götürülerek uygun şekilde bertaraf edilmeye başlandı.

deniz-temizleme-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.