MARKA ile TÜBİTAK arasında büyük işbirliği

MARKA ile TÜBİTAK arasında büyük işbirliği

 Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (Marka) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) arasında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Güdümlü...

 

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (Marka) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) arasında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje Desteği kapsamında tüm Devre Tasarım ve Eğitim Laboratuvarı projesinin mutabakat zaptı imzalandı.

 

YÜKSEK ORANDA YERLİLİK ÖN PLANDA
Projede Doğu Marmara Kalkınma Ajansı sorumluluk alanına giren illerden bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Düzce Üniversitesi ve Japonya’da bulunan Tokyo Üniversitesi (The University of Tokyo/ VSLI Design and Education Center) ve birçok özel sektör firması iştirakçi olarak yer almaktadır. MARKA tarafından desteklenecek proje ile Türkiye’de sadece TÜBİTAK’ta bulunan tüm devre üretim tesisi olan yerli iletken teknolojileri araştırma Laboratuarı’nda TUBİTAK dışına kullanımına açılmasıyla Doğu Marmara bölgesindeki üniversitelerin ve firmaların tüm devre tasarım ve eğitim desteği alacağı bir merkezin kurulması amaçlanmaktadır. Söz konusu projenin 2023 milli hedeflerimiz doğrultusunda bölgesel kümelenmelere (Bilişim Vadisi vb.) hizmet etmesi ayrıca milli otomobil, helikopter, uçak, uydu vb. stratejik yüksek oranda yerlilik hedefine ulaşılmasına katkı sağlanması beklenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.