Manav işi ağırlama: Yine başaracağız

Manav işi ağırlama: Yine başaracağız

AKP Gebze Kadın Kolları, Genel Başkanları Ayşe Keşir’i Gebze’ye özgü manav kültürüyle ağırladı. “Birlikte Başardık” etkinliğinin ilk hatibi Gebze Kadın Kolları Başkanı Habibe Çırak, “21 yıldır birlikte başardık. Yine başaracağız” dedi

Habibe Çırak başkanlığındaki AKP Gebze Kadın Kolları; AKP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’i Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde ağırladı. Etkinlik öncesi kültür merkezinin fuayesinde Gebze ile özdeş manav kültürünü yansıtan yiyecek ve kıyafetlerden stantlar kuruldu. Keşir’in tam 10’ncu hatip olduğu, “Birlikte Başardık” etkinliğinde konuşmalar sürdükçe salonun boşalmasına sözlü müdahale, yedinci hatip olarak mikrofon alan İl Başkanı Mehmet Ellibeş’ten geldi. Keşir, AKP İl Kadın Kolları’nın eski başkanlarından Oya Tunçel’in ardından söz alabildi. 8 yıl il kadın kolları başkanlığı yapan Tunçel’e davaya hizmetlerinden ötürü tablo da hediye edildi.

 

2001’DE TOPRAĞA TOHUM BIRAKILDI

 

AKP Gebze Kadın Kolları Başkanı Habibe Çırak açılış konuşmasında,  “2001’de toprağa bir tohum bırakıldı. Bu tohum sizlerin sayesinde bugünlere kadar yeşerdi. Siz kadınların hakkı hiçbir zaman ödenmez. Davamıza verdiğiniz hizmetten dolayı Allah razı olsun. 21 yıldır birlikte başardık, yine başaracağız” dedi.

 

EN ÖNDE YİNE KADINLARIMIZ OLACAKTIR

 

AKP Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya vefa denince ilk akla gelen parti olduklarını belirtip kuruluşundan bugüne hiçbir beklenti içinde olmadan davaya emek veren tüm partili kadınlara teşekkür etti. Kaya, “Biz Türkiye yüzyılı deyip müjdesini verirken birileri de ikinci yüzyıl deyip Amerika’ya sığınıyor” diye konuştu. Gebze Kadın Kolları’nın çalışmalarını sıralayıp, “Türkiye yüzyılı ve vizyonu için en önde yine kadın kollarımız olacaktır” diye konuştu.

 

KİŞİ ÇOĞALTMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün selamlama konuşmasının ardından söz alan AKP İl Kadın Kollar Başkanı Yasemin Özdemir, “Genel başkanımızın dün olduğu gibi yine yanında yürüyeceğiz. Türkiye Yüzyılı çalışmaları teşkilatlarda hız kesmeden sürüyor. 2023 seçimlerinde en güçlü destek kadınlardan gelecek. Ak davamızın yılmaz neferleri olarak toplumsal adaleti gözeteceğiz. Tevazu, samimiyet, gayretle kişi çoğaltmaya devam edeceğiz” dedi.

 

KADINLAR TEŞKİLATIN LOKOMOTİFİ  

 

KBB Başkanı Tahir Büyükakın, kadınların AKP teşkilatlarının lokomotifi olduğunu bir kere daha gösterdiğini belirtip, Bu milletin iradesinin tecelli etmesini sağlamasını birlikte başardık. Öğrenilmiş çaresizlikten kurtarmayı başardık” dedi. CHP’ye çatarak sürdürdü: “Cumhurbaşkanımız tüm Türkiye’yi Türkiye yüzyılı için çalışmaya çağırırken Bay Kemal, ‘3 Aralık’ı bekleyin’ dedi. Dağ fare doğurdu. Bence, misyonlarını sergileyip ağa babalarına, ‘Biz size itaat edeceğiz’ diye mesaj verdiler. Zaten biliyorduk, tescil ettiler.”

 

KURTULUŞ SAVAŞI MÜCADELESİ

 

AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu kadınların siyasette yeni yeni var olmaya başladıklarını belirtip kendilerine görevlerini yaptıran motivasyona dair anılarını anlattı. Katırcıoığlu, “Ben kendimi hiçbir zaman siyasetçi olarak tanıtmadım. Gönüllü nefer olarak çalışmayı edindim. Mücadelemizi; dünya lideri olarak gördüğümüz Cumhurbaşkanımız ile ülkemiz, milletimiz, davamıza hizmet adına Kurtuluş Savaşı’nda mücadele olarak görüyorum” dedi.

 

HALKIN İRADESİ YİNE TECELLİ EDECEK

 

AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş konuşmalar uzadıkça salonun boşaldığını belirtip fuaye ve bina etrafında dolaşan kadınları Ayşe Keşir’in mikrofon almasına az süre kaldı diyerek içeri davet etti. 2002’den bugüne halkın iradesinin sandığa yansımasında AKP’li kadınların büyük önemi olduğunu söyledi. Ellibeş, “Bitmedi Türkiye’nin ikinci yüzyılı başlıyor. Başarı hikâyesi 2023 seçimleri ile de sürecek sizlerin katkılarıyla inşallah sandıkta halkın iradesi yine Erdoğan olarak tecelli edecektir” diye konuştu.

SEÇİLME HAKKINI YILLAR

SONRA ERDOĞAN’LA KAZANDIK

MKYK Üyesi  ve Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek vefanın önemine değindi. Zeybek, “5 Aralık kadına seçme seçilme hakkı verilişinin 88’nci yıldönümü. Atatürk’e bize bu hakkı verdiği için minnetleri sunuyoruz. Bu hak 1934’te verildi ama ilk meclisten sonra başörtülü kadınlara seçme hakkı verilemedi. Kadınlarımız seçilme hakkını yıllar sonra Erdoğan sayesinde kazandı” dedi.  

Etkinliğe hatiplerin yanısıra AKP Bursa Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Avukat Emine Yavuz Gözgeç, AKP Gebze Gençlik Kolları Başkanı Enes Altuntaş, ilçelerden kadın kolları başkan ve yönetimleri ile eski başkanlar, partililer katıldı. Program yeni 1131 üyeyi temsilen mahallelerden birer yeni üyeye rozet takılması, eski kadın kolları başkanlarına onurluk verilmesiyle sona erdi.

 

2009-004.jpg

DURAKLI BAYRAM SORFASI: Melek Bulut, Melise Çelik, Fatma Ceylan, Şükran Durgut  ve  Ülkün Ömür, Duraklı Köyü bayram sofrasının başında. Menüde Büryan, pilav, nohutlu marul, mancarlı pide, lahana dolması, erişte, zerda, papara, oturtma tatlısı yer alıyor.

 

ici.jpg

 

AKP Gebze Kadın Kolları köylerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Aysel Aslan ile Kadıllı Mahalle Başkanı Hediye Con; “Gebzemiz’in yöresel mancarlı pidesini, kabaklı böreğini, mantısını, zerdesini tanıtmak için Ayşe Keşir başkanımız için hazırlık yaptık” dedi.

 

222-015.jpg

 

AKP Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek ve Radiye Sezer Katırcıoğlu ile İl Başkanı Yasemin Özdemir; AKP Duraklı Köyü Derneği Kadın Kolları Başkanı Ümran Yavaş Tepecik’ten kanaviçe çalışmaları üzerine bilgi edinip tezgah başına oturdu.

 

2051.jpg

AKP Gebze Kadın Kolları yöneticisi Hatice Ateş ve beraberindekiler Gebze yöresine has lezzetlerin servis edildiği masada.

 

2052.jpg

Duraklı ve Çevre Köyler Yardımlaşma Derneği  yönetim kurulu üyesi Ali Yavaş, Başkan İsa Gül, yönetici Yaşar Durgut ile Gebze Şileliler Derneği Başkan Yardımcısı Musa Yıldız.

 

2100-001.jpg

 

2002-008.jpg

 

2103.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.