“Malzeme Bilimi hayatımızın her alanında”

“Malzeme Bilimi hayatımızın her alanında”

GTÜ’de Malzeme Bilimi Topluluğu tarafından düzenlenen '2. Malzeme Günleri' etkinliğinde kendi sektörlerinin öncülerinden konuşmacılar, akademisyenler ve öğrencilerle buluştu.

 Malzeme sanayisinde gerçekleşen gelişmeleri ve çalışmalarını anlattı. 
İki gün süren etkinlik 12 oturum ile GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenleniyor. Öğrencilerin mezuniyet sonrası iş hayatında çalışabileceği sektörler, firmalar ve çeşitli pozisyonlar için örnek teşkil edebilecek katılımcılar, firmalarındaki süreçlerden ve de kişisel meslek yaşantılarından örnekler ile önemli bilgiler paylaşacak.
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), mühendisliğin ve multidisipliner bir alan olan ‘Malzeme Bilimi’nin ele alındığı önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor.  ‘2. Malzeme Günleri’ etkinliğinde; enerji, teknoloji, motor, cam sanayileri ile dayanıklı tüketim malları üretim firmalarının öncü kuruluşlarından konuşmacılar bir araya geldi. Etkinliğe öğrenciler yoğun katılım gösterdi.
HAYATIMIZIN HER ALANINDA YER ALIYOR
Açılış konuşmasını yapan GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Keskinler, böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve katılımcıları ağırlamaktan memnuniyetini ifade ederek sözlerine başladı. Prof. Dr. Keskinler konuşmasının devamında, “Malzeme Bilimi diğer bilim alanlarına göre çok hızlı gelişme gösteren bir bilim dalıdır. Bu teknolojideki gelişim ve değişimler çok hızlı bir şekilde hayatımızda yer almaktadır. Karbon çelik serüveniyle başlayan Malzeme Bilimi bugün kompozit malzemeler, nano malzemeler, polimerler ve seramik malzemeler olarak hayatımızın her alanında yer almaktadır. Özellikle savunma teknolojisinde ilaç endüstrisinde, kimya sektöründe ve diğer tüm endüstriyel alanlarda çok geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. Bu nedenle Malzeme bölümü Mühendislik eğitimleri içerisinde geleceği çok açık, gelişmelere müsait bir Mühendislik dalı olarak görmekteyim.”
ÖZEREN: “HEDEFİMİZE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK”
Malzeme Bilimi Topluluğu Başkanı Metin Ali Özeren yaptığı açılış konuşmasında, “Geçtiğimiz sene ilkini gerçekleştirdiğimiz Malzeme Bilimi günlerinin bugün ve yarın ikincisini gerçekleştireceğiz. Hedefimize bir adım daha yaklaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 2. Malzeme Günleri programında alanında öncü firmaları üniversitemizde ağırladığımız için mutluyuz. Başta topluluk akademik danışmanı olmak üzere hocalarım ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Başarılı bir etkinlik olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.inceleme.jpgmalzeme-bilimi-toplulugu-baskani-metin-ali-ozeren-.jpggtu-rektor-yardimcisi-prof.-dr.-bulent-keskinler.jpgogrenci.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.