Malkoçoğlu Mehmed’in Türbesi Gebze’de

Malkoçoğlu Mehmed’in Türbesi Gebze’de

Kocaeli büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ‘’Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-V’’nun ikinci gününün sabah...

Kocaeli büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ‘’Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-V’’nun ikinci gününün sabah bölümünde Orhan Gazi Salonu’nda iki ayrı oturum yapıldı. Günün ikinci oturumunda Osmanlı’ya büyük hizmetler yapan Malkoçoğlu ailesinin, sanılanın aksine Bosnalı değil Kocaelili olduğu ifade edildi.

Doç. Dr. Zübeyde Güneş Yağcı ve Serap Mumcu, hazırladıkları tebliğde 16. Yüzyılda Malkoçoğlu Ailesinin Osmanlı Venedik Sınırındaki Faaliyetleri konusuna yer verdi. Tebliğde, ‘’Mihaloğulları, Turahanoğulları, Evrenosoğulları gibi Malkoçoğulları da Osmanlı Devleti’nin kuruluş ve gelişmesine katkıda bulunmuş akıncı ailelerinden birisidir. Ailenin en büyüğü Sivas’ta kale Muhafızı olan Malkoçoğlu Mustafa Bey’dir. Malkoçoğlu ailesinin kökeninin Bosna’nın Malkovich ailesine dayandığı ileri sürülse de Kocaeli’den olduğu kabul edilmektedir. Nitekim Malkoçoğlu Mustafa Bey kendisinden önce vefat eden oğlu Malkoçoğlu Mehmed Bey’i Gebze’de defnetmiştir. Bu nedenle Mehmed Bey’in türbesi Kocaeli Gebze’de yer almaktadır’’ bilgisine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.