“Maliyetine” şampiyonlar  konaklama desteği arıyor

“Maliyetine” şampiyonlar konaklama desteği arıyor

Tamamı Gebzeli sporculardan kurulu Gebze Gençlik Hizmetleri voleybol takımı TVF 2’nci Lig’deki ilk sezonunda ilk devreyi nice zorluğa rağmen play off hattından kopmadan tamamlamak üzere. Geride kalan 9 maçta 4 galibiyet edinirken 5 maçını kaybetti

Bölgesel Lig’den 2’nci Lig’e yükselen Gebze’nin tek profesyonelinde sporcular altyapıdan yetişti ve amatör ruh ve anlayışla, ücretsiz oynuyor. Sezonu bitirmek için toplamda 40 bin TL tutarında konaklama desteği arayan takım o desteği bulursa soluğu 1’nci Lig’de alabilir

 

Pandemi nedeniyle ağır aksak işleyen spor liglerinde Gebze’nin bir takımı daha doğrusu Gebze’nin sporda tek profesyonel takımı voleybolda 1’nci Lig hedefine doğru sessiz ve derinden ilerliyor. Üstelik bu sezon bu başarıya imza atarsa iki sezon üst üste şampiyonluk sevincini yaşayacak. Takım 2’nci Lig’e geçtiğimiz sezon bölgesel ligden yükseldi.

İKİNCİ DEVREDE DÖRT

DEPLASMAN MAÇI VAR

Türkiye Voleybol Federasyonu 2’nci Lig Erkekler 1’nci Grup’ta sezonun ilk yarısını tamamlamak üzere olan Gebze Gençlik Hizmetleri sezonun ikinci yarısında maçlarının yarısından çoğunu iç sahada oynayacak. Ancak Kütahya, Ankara, Bursa Karacabey ve Aydın deplasmanları takımın şimdiden kâbusu. Şayet bu dört deplasmanda konaklama ve temel ihtiyaçlar için gereken sponsorluk desteği bulunamazsa, bu maçlara çıkılamama olasılığı da var.

KİMİ GİDERLERİNİ FİKRET HOCA ÜSTLENDİ

Sezonun ilk devresinde 9 maçını geride bırakan, ilk devrenin 10’ncu ve son maçını Manisa Turgutlu’da oynayacak olan Gebze Gençlik Hizmetleri voleybol takımı bugüne kadarki deplasman giderlerine aradığı desteği kısmen buldu. Takımın giderlerinin bir kısmını zaman zaman takımın teknik direktörü Fikret Ayan cebinden üstlendi.

SPORCULAR BİR SÜRE

YOL MALİYETİNİ ÜSTLENDİ

Bir süreliğine farklı bir kriz de yaşandı. Gebze Belediyesi tarafından araç desteği hep verildi ancak köprü, otoban gibi ekstra yol maliyetlerini sporcular üstlendi. Bu sıkıntının diyalog eksikliğinden kaynaklandığı ve zamanla giderildiği öğrenildi.

SEZONU BİTİRMEK İÇİN

40 BİN LİRAYA İHTİYAÇ VAR

Takımın teknik direktörü Fikret Ayan kulübün bu sezona tamamlaması için 40 bin TL tutarında bir ekonomik desteğe ihtiyaç olduğunu kaydetti: “Deplasmana tam kadro ile gittiğimizde, yemek ve konaklama ile 4-5 bin TL tutarında bir masraf ortaya çıkıyor. İzmir o anlamda pahalıdır. Arkasspor ile İzmir’de oynadığımız maça eksik kadro ile gittik. 10 sporcu götürdüm. Bir antrenörün en büyük zorluğu yüzünü yedek kulübesine döndüğünde, değiştirecek sporcu bulamamasıdır.

PARA BULAMAYINCA SİMAV’A

GÜNÜBİRLİK GİTTİK. YENDİK GELDİK

Örneğin para bulamadığımız için Kütahya’nın Simav ilçesine günübirlik gidip geldik. Dört saat gittik. O yol yorgunluğuna rağmen takım iyi bir oyun çıkarttı ve sahadan 3-1 galip ayrıldık. Maçtan sonra Gebze’ye yine dört saatlik yolculukla döndük. Akşam geldiğimizde herkes, ‘pert’ bir şekildeydi. Bir gün sonra da erteleme maçı için İzmir deplasmanına gittik.

HEPSİ GEBZELİ ÇOCUKLAR

Önümüzdeki süreçte iki Manisa deplasmanımız var. Kütahya deplasmanınız var.  Derdimiz sponsor bulmak. İlçe Spor Müdürümüz Köksal Tatoğlu birkaç yerle görüştü. Takımımızın tüm sporcuları Gebze’nin çocuğu. Gebze’de yaşıyor ve ikamet ediyorlar. Hepsi kendi bünyemizde yetişti. 13 ila 21 yaş arası çocuklar, gençler.

GELİR VERGİSİ DE ŞUBAT’A ERTELENDİ!

Bize yapılan her destek gelir vergisinden de düşüyor ama öyle bir şey ki bu dönem gelir vergisini de şubat ayına attılar, sıkıştık kaldık. Kasım ayında ödenecekti. Muhasebeciler ile görüşüyorduk. Vergi ödeyecek olandan alıyor, makbuz kesip vergiden düşmesini sağlıyorduk. Ama şimdi adam şubat ayında ödeyeceği parayı bize bugünden niye versin?”

voleybol-12.jpg

voleybol-14.jpg

Simav’a günübirlik gittik.

Ayaz yedik. Yendik geldik

Simav deplasmanı için aradıkları konaklama desteğini bulamayınca günübirlik gidip geldiklerini kaydeden Fikret Ayan, “Sabah saatlerinde indik. Salon henüz açılmamıştı. Yarım saat sonra açıldı. Çocuklar otobüsten inince ayazdan ötürü hemen otobüse geri döndü. Yol yorgunluğuna karşın iyi bir maç çıkartıp 3-1 galip ayrıldı. Dönüş de dört saat sürdü. Gebze’ye geldiğimizde tüm sporcular, pertti” dedi.

voleybol-19.jpg

HEPSİ BİZİM ÇOCUKLAR: Gebze Gençlik Hizmetleri Voleybol Takımı’nın tüm kadrosu Gebzeli gençlerden oluşuyor: Volkan Yılmaz, Süleyman Emre Yasin Has, Eray Özdemir, Yusuf Baran Ariç, Baran Ortaç, Efe Eren, Hasan Mert Yılmaz, İlker Aydemir, Azad Ozan Budak, Ener Hatipoğlu, Umut Kopruvalı, Umut Kırca Lafcı, Batuhan Çiçek, Oğuz Acar, Melih Yılmaz, Ali Baran Yayla, Emirhan Yılmaz, Halil Efe Arslan, Ahmet Kaan Kanat, Nuri Can Akarslan, Mahmut Esad Celep, Mecithan Gedikoğlu, Ahmet Tola, Emirhan Tonbaz, Mehmet Can Tetik, Berat Budak.

KBS, Final, İshakol, Gövdesan,

Regav ve belediye desteğiyle

 

KBS, Final, İshakol, Gövdesan, Gedikoğlu,

Regav ve Spor Akademisi desteğiyle

 

Gebze İlçe Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu takımın Simav deplasmanında giderin kulübün eski başkanlarından İshakol Boya’nın sahibi Yusuf Öztürk’ün üstlendiğini söyledi. İnegöl deplasmanını kulübün mevcut başkanı, Regav Gayrimenkul sahibi Recep Avcı üstlendi. Gebze Plastikçiler OSB’de kurulu KBS Kalıp Bağlama Sistemleri iki, Engin Yılmaz’a ait Gövdesan, takımın antrenörü Fikret Ayan’ın da öğretmenlik yaptığı Final Okulları ile Bülent Öndek’e ait Gebze Spor Akademisi  ve Gedikoğlu A.Ş birer deplasmanın destekçisi oldu.

GEBZESPOR TARAFTARI

O GÜNÜ İPLE ÇEKİYOR

Öte yandan Gebzespor taraftarı da takımın önemli destekçilerinden. Çok sayıda taraftar sosyal medya üzerinden takımın maç takvimini ve programını edinirken iç saha maçlarında, salonun tribünlerinde yerini almak için pandemi yasaklarının kalkmasını bekliyor. (Haber Merkezi)


voleybol-2.jpg

TATOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR: Gebze İlçe Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu takıma bugüne kadar destek olan tüm kişi, kuruluş ve camialara teşekkür ederek bu desteklerinin sürmesini diledi. Tatoğlu takımın deplasmanlara gidiş gelişinde otobüs tahsisinden ötürü Gebze Belediyesi’ne de teşekkür etti.

 

 

yusuf-ozturk.jpgGÖNÜLLERDE YER EDİNDİ: Gebzespor’da 2017-2018 sezonunda başkanlık yapan Yusuf Öztürk o sezon takımı 3’ncü Lig’e yükseltip görevi bırakmıştı. Öztürk, 15 Ekim’de Gebze’de Nilüferspor ile oynanan iç saha maçında Çayırova Sevgi Evleri’nden bir grup öğrenciye de tribünlerde ağırlayıp bir süre sohbet etti.  Öztürk bu sezon Gebze Gençlik Hizmetleri’nin bir deplasmanını da üstlendi.

 

Başkan Turan’dan ikiliye güvenoyu

Dernek statüsündeki kamu kulübü Gebze Gençlik Hizmetleri’nin kulüp başkanlığını Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan sürdürüyor. Turan haberimize dair fotoğrafların Facebook paylaşımı sonrası, “İki güzel spor adamı ve meslektaşımı selamlıyorum. Voleybol hocamız Fikret Ayan ve  özveriyle Gebzeli gençlerden kurduğu erkek voleybol takımını 2. Lig’e taşıdı ve bu sezon mücadele ediyorlar. Gençlerin elinden tutan ve ve onlara değer katan güzel insanları selamlıyorum. Gebze İlçe Spor Müdürlüğü’ne getirilen tecrübeli kıymetli Müdürüm Hikmet Tatoğlu’nun almış olduğu bayrağı layıkıyla taşıyacağına ve Gebze’ye değer katacağına, işbirliği ile güzel işler yapacağımıza inancım tamdır” görüşlerine yer verdi.  (Haber Merkezi)

baskan-turan-001.jpgvoleybol-1.jpg

İlk devreyi Turgutlu ile

Turgutlu’da kapayacak

 

Gebze Gençlik Hizmetleri Voleybol Takımı, 12 takımın yer aldığı 11’nci Grup’ta mücadele ediyor. Rakiplerinden İstanbul temsilcisi Esenyurt Voleybol takımı çekildi ve takım sayısı 11’e düştü. 19 Aralık’ta deplasmanda Manisa temsilcisi Turgutlu Belediyespor’a konuk olacak Gebze Gençlik Hizmetleri sezonda bugüne kadar oynadığı maçlarda şu sonuçları edindi:

 

Kütahya Belediyespor: 3 – 0  (25/14 – 25/20 – 25/22)  - İ

İnegöl Belediyespor: 0 – 3 (22/25 – 20/25 – 19/25) – D

Ankaragücü: 3 – 0 (25/14 – 25/23 – 28/26)  - İ

Tofaşspor: 3 – 0  (25/23 – 20/25 – 15/25) – D

Karacabey Belediye: 1 – 3 (19/25 – 25/23 – 20/25 – 22/25)  - İ

Cavidilspor: 1 – 3  (27/25 – 16/25 – 17/25 – 20/25) – D

Arkasspor: 0 – 3  (22/25 – 14/25 – 26/28) – D

 

Simav Şeref Koleji: 3 – 1 (25/20 – 19/25 – 25/19 – 25/20)  - D

Geride kalan 9 maçta dört galibiyet,  beş yenilgi edinen temsilcimiz sezonun ilk yarısını Turgutlu Belediyespor maçı ile tamamlayacak. Liderlik ve şampiyonluk olasılığı yok denecek kadar az ancak ilk üçte yer edinip play off maçlarında mücadele etmeyi zorlayacak.

voleybol-21.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.