Mali Müşavirler  çözüm bekliyor

Mali Müşavirler çözüm bekliyor

KSMMMO eski yöneticisi Sait Aydın, Kocaeli Bölgesi'ndeki Mali Müşavirlerin hizmet verme aşamasında yaşadığı sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(KSMMMO) eski yöneticisi Sait Aydın,  1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası nedeniyle mesajı yayınladı.

Sait Aydın Mesajında şunları ifade etti:

“Kocaeli Bölgemizdeki Mali Müşavirler Covid-19 salgının yarattığı zor şartlarda hizmet vermeye devam etti.

Mensubu olduğum mali müşavirlerin birçok önemli sıkıntı ile de karşılaşmaya devam ediyor. Bu sorunlara yönelik olarak çözüm önerilerimizi meslek odamız defalarca gündeme getirmiştir ve bende bir kez daha anımsatmak istiyorum.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Mali Müşavirlik hizmetlerinde KDV indirimi yapılmalıdır. Mali Müşavirlere arabuluculuk yetkisi verilmesi gerekmektedir. Beyanname imzalatma zorunluluğunun kapsamı genişletilmeli mali tatile ilişkin süreler uzatılmalıdır. Mali Müşavirlere yeşil pasaport verilmelidir. Mali Müşavirlere ilişkin hesaplanacak gider katılım paylarına indirim hakkı olmalıdır. Kamu Kurumlarınca istenen bilgi, beyan ve formların sayısı oldukça artmıştır. Tüm verilerin bir data merkezinde toplanması ve ilgili kurumların bu merkezden bilgileri alması sağlanmalıdır.

Serbest meslek erbabında KDV’nin Gelir Vergisinde olduğu gibi tahsilat esasına göre düzenlenmesi sağlanmalıdır.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir meslektaşlarımın Muhasebe Haftasını kutluyorum.”

*Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.