Mahkeme Yakup Törk’ü haklı buldu

Mahkeme Yakup Törk’ü haklı buldu

CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nun CHP Darıca Eski İlçe Başkanı Yakup Törk ile ilgili 2 yıl boyunca aday olmama kararı mahkemede tarafından kabul edilmedi.

Geçtiğimiz ağustos ayında CHP Yüksek Disiplin Kurulu CHP Darıca Eski İlçe Başkanı Yakup Törk ile ilgili olarak alınan karar gereği Törk’ün 2 yıl boyunca aday olmama kararı alınmıştı. Alınan karara mahkemede yapılan itiraz sonucu mahkeme alınan kararı reddine karar verdi. Konuyla ilgili olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan Yakup Törk, “Genel merkez yüksek disiplin kurulu tarafından hakkımda alınan bir karar vardı. Alınan kararla ilgili olarak partimin içerisinde bulunan bazı isimlerin yoğun baskısı ve talebi üzerine mahkemeye başvurulması üzerine vekâlet verdim. Vekâletin ardından Ankara 42. Asliye Mahkemesi’ne dava açıldı.

“MAHKEME KARAR ALDI”

Mahkeme yüksek disiplin kurulunu kararıyla ilgili olarak geçtiğimiz Perşembe günü karar verdi. Verilen karara göre yüksek disiplin kurulunun kararının iptali yönünde bir karar alındı. Alınan bu karar sonrası zaten hiçbir zaman kopmadığım ve asla da kopmayacağım partimin aktif olarak içerisinde olacağım. Alınan kararın tüm partimize ve herkese hayırlı olmasını dilerim. Başta da belirttiğim gibi partimin iktidara gittiği gibi bir süreçte benim be ilçe başkanı, ne il başkanı ile bir sorunum veya kavgam yok. Benim kavgam iktidar ile. Partimin iktidar olması için dün nasıl partimin emrinde olduysam bugün de yarın da partimin emrinde olacağım” dedi.

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.