Mahir Öke Kreşi hayata hazırlıyor

Mahir Öke Kreşi hayata hazırlıyor

Gebze’nin Yenikent Mahallesi’ndeki Mahir Öke Kreş ve Gündüz Bakımevi, 0-6 yaş grubu çocukları güvenli ortamında, yaşayarak öğrenmeleri misyonu ile hayata hazırlıyor.

Bir dönem Darıca Belediye Meclis üyeliği de yapan Serap Aydın tarafından kurulan Mahir Öke Kreş ve Gündüz Bakımevi; Yenikent Mahallesi, 2402 Sokak, No: 15 adresinde, Koç Ortaokulu’nun arkasında eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. 700 metre kapalı alana sahip bakımevi 200 metrekare büyüklüğünde bahçeye sahip. 0-6 yaş grubuna kreş ve ana okulu olarak eğitim veren Mahir Öke Kreş ve Gündüz Bakımevi, ormana yakın bir konumda sınıflar, uyku odaları, atölyeler, sosyal etkinlik alanları, dans ve spor salonu, yönetim ofisleri, mutfak ve bahçe olarak dizayn edildi. 
GÜVENLİ ORTAM 
Çocukların güvenliği ve sağlığı profesyonel ekiplerce sağlanırken yangın emniyeti, paratoner duman algılayıcı dedektörler, yangın tertibatı, yangın söndürme tüpleri ve yangın merdiveni ile her türlü güvenlik önlemi alınmış durumdu. Binanın ısıtması, doğalgazlı kombi ile sağlanıyor. Mahir Öke Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde alanında deneyimli öğretmen ve çocuk bakım elemanları ile çocukların zihinsel, fiziksel ve sosyal eğitimleri hazırlanan program çerçevesinde yürütülüyor. 
YAŞAYARAK ÖĞRENİM 
Misyonu, “0-6 yaş çocuklara güvenli, sağlıklı bir yuva ve bireysel özelliklerine göre yaşayarak öğrenecekleri zengin ve eğlenceli bir eğitim ortamı sunmak” olan Mahir Öke Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde branş dersleri İngilizce, Jimnastik, satranç ve akıl oyunları ile profesyonel yaratıcı drama lideri tarafından drama olarak belirlenmiş.
YEMEKLER OKULUN MUTFAĞINDAN
Çocukların sağlıklı şekilde beslenmesine de büyük önem verilen Mahir Öke Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde öğünler okulun mutfağında aşçı tarafından özenle hazırlanıyor. Menülerde mevsimlik sebze ve meyve kullanımı esas alınarak sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün servis yapılıyor. Gündüz hazırlanan yemeklerden alınan numuneler 72 saat muhafaza edilirken yoğurt, reçel ve meyve suyu el yapımı hazırlanıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.