“Mahallemize bomba dikiyorlar”

“Mahallemize bomba dikiyorlar”

Hamza Şayir’in sahibi olduğu Şayir Mühendisliğin, ilçenin tek yeşil alanı olan Adatepe’de Altıntel Liman ve Terminal İşletmeleri A.Ş. tarafından dikilen kimyasal tankların inşasını yapan firma olduğu ortaya çıkmıştı.

Dilovası Belediye Başkan adayı Hamza Şayir’in sahibi olduğu Şayir Mühendisliğin, ilçenin tek yeşil alanı olan Adatepe’de Altıntel Liman ve Terminal İşletmeleri A.Ş. tarafından dikilen kimyasal tankların inşasını yapan firma olduğu ortaya çıkmıştı. Halk, yaptığı eylemlerde “Mahallemize bomba dikiyorlar” diye isyan ettiği o tanklara, 20 adet petrol ve petrol türevi sıvı kimyasal madde depolama tankı daha yapılacak.

Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli gündeme dair önemli açıklamada bulundu.
İşte Bilikli’nin açıklaması;
Bilikli ''Sakarya-Hendek'te patlayan havai fişek fabrikası maalesef hepimizin içini yaktı. Hayatını kaybeden işçilere rahmet diliyor, yaralılara Allah'tan şifa diliyorum.
Söylenenlere göre patlamanın etkisi neredeyse İzmit'ten duyulmuş ve yerleşim yerinin içinde olmaması ise olası bir felaketi önlemiştir. Hiçbir zaman insanların acılarından siyaset üretecek bir kişiliğe sahip olmadım fakat bu olay benim bir an durup düşünmeme sebep oldu.

ADATEPE'DEKİ KİMYASAL TANKLARIN PATLADIĞINI BİR DÜŞÜNÜN!
Kırsal bir alandaki küçük bir fabrika böylesine bir yıkıma yol açıyorsa, Adatepe'deki kimyasal tankların kaza ile patladığını bir düşünün! Fatih mahallemizdeki evlerle arasında 5 metre mesafe olan tanklardan bahsediyorum. Bu tanklar yetmezmiş gibi, Dilovası'nda yüzlerce tank olmasına rağmen halen Adatepe’de yapılması planlanan tanklar var. Bu projelerin derhal durdurulması gerekmektedir.

TANKLARI DİLOVASI'NIN DIŞINA TAŞIYIN!
Sadece bu değil hemen yanı başında 50 bin nüfuslu Dilovası ilçemiz ve sayısız büyük sanayi kuruluşu mevcut. Yetkililere buradan sesleniyorum. Derhal tankları Dilovası'nın dışına taşıyın ya da alınan güvenlik önlemlerini arttırın. Bizler endişeli bir şekilde arama kurtarma ekiplerinden dua ederek iyi haber beklemek istemiyoruz. İnsan onuruna yaraşacak bir hayat sürmek istiyoruz. Bu tankların sonumuz olmasını istemiyoruz’’ Dedi.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in, tanklar konusunda ve iş yaptığı sanayi kuruluşlarının halka yaşatabileceği sıkıntılar karşısında nasıl bir tavır takınacağı kamuoyu tarafından merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.