‘Mahallemizde kentsel dönüşüm istemiyoruz’

‘Mahallemizde kentsel dönüşüm istemiyoruz’

 Çayırova Emek ve İnönü Mahallelerinde yapılmak istenen ancak mahalle sakinleri bir türlü istemediği kentsel dönüşümle ilgili olarak mahalleliler...

 

Çayırova Emek ve İnönü Mahallelerinde yapılmak istenen ancak mahalle sakinleri bir türlü istemediği kentsel dönüşümle ilgili olarak mahalleliler dün Çayırova Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak, mahallelerinde kentsel dönüşüm istemediklerini yinelediler. 

BASININ ÖNÜNDE SÖZ VERMESİNİ İSTEDİLER

Çayırova İnönü Emek Mahallelileri Güzelleştirme Yaşatma Derneği tarafından Çayırova Belediyesi binası önünde bir araya gelen vatandaşlar Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş’ın kendilerini belediyeye davet etmesine karşı çıkarak, Ziyaettin Akbaş’ın basının önüne gelerek mahallelerinde kentsel dönüşüm olmayacağını yönünde açıklama yapmasını istediler. Ancak Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş’ın mahallelerin bu teklife hayır yanıtı vermesinden sonra mahalle sakinleri bir basın açıklaması yaptılar. 

 

BİZLERE BİLGİ VERİLMİYORDU

Mahalle sakinleri adına basın açıklamasını Çayırova İnönü Emek Mahallelileri Güzelleştirme Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca yaptı. Dernek üyeleri olarak geçtiğimiz mart ayında 660 dilekçe vererek bilgi edinme haklarını kullanarak Çayırova Belediyesi’ne başvurduklarını ifade eden Murat Koca, “Sebebi yıllardır yaşadığımız mahallelerimizde bizlerin fikri alınmadan, gıyabımızda sürdürülen çeşitli çalışmaların olduğu duyumlarıydı. Sayın Belediye Başkanına müracaat etmemize rağmen bilgi almamız mümkün olmamıştı. Bize bilgi verilememesinden dolayı mahalledeki vatandaşlarımız tedirgin oluyordu” dedi. 

RIZAMIZIN ALINILMASINI İSTEDİK

Bilgi edinme dilekçelerine yine mart ayında verilen cevapta kaygılarının doğrulandığını belirten Koca, “6306 sayılı kapsamında da mahallemize dönük bir çalışma sürdürüldüğü beyan edilmişti. Daha ayrıntılı bilgiyi ise doğrudan idarenizden Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden almamız gerektiği belirtilmiştir. Başvurduk ve bilgileri aldık. Gerek Çayırova Belediye Başkanlığı gerekse Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile konuya dair görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerde mahallede yaşayan insanların 'rızası hilafına' herhangi bir projenin uygulanmasının asla söz konusu olmayacağı tarafımıza beyan edilmiştir” şeklinde ifade etti. 

PROJENİN UYGULANMASINI İSTEMİYORUZ

3 Haziran’da Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş tarafından basına dönük olmak üzere yapılan proje tanıtım toplantısında Başkan Akbaş’ın, “Kentsel dönüşüm yasalarında vatandaşlarımızla uzlaştığımız zaman bu uygulamayı gerçekleştirebiliriz. Bizde bu projeyi vatandaşlarımızla uzlaştığımız zaman yapacağız. Vatandaşımızın isteği doğrultusunda bu projeye hayat vereceğiz” şeklinde beyan ettiğini açıklayan Koca, “Belediye Başkanımız tarafından da kamuoyuyla paylaşılan projenin uygulanmasını istemiyoruz. Mahallemizdeki kentsel hizmetlerin geliştirilmesi yoluyla iyileştirme çabalarının yerine getirilmesidir tek talebimizdir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.